Hele, není srpen a Louťáci nejezdí na T-55 s bílým pruhem - a zatím co slíbili, bez velkejch cavyků splnili. Od minulý zkoušky přemigrovat na novější engine už uběhlo trochu víc času, než jsme všichni doufali, takže mezitím vyšel ještě novější php a na ten ještě není plně otestovanej přechod z naší prastarý vykopávky. Je proto možný, že se nějakým dalším úpravám = zdržením nevyhnou. A než něco zbourat za chodu, je lepší odstavit, pomaloučku polehoučku všecko přešupačit a spustit - s tím, že v případě problémů s novým enginem je tohle nejjednodušší cesta jak obnovit provoz. Bohužel už se nestihne to spáchat ke 3. výročí úmrtí Zdeňka Sehnala alias ZdeňkaHQ, ale když si to všecko představíme jako kdyby se stavěl novej barák a my se do něj stěhovali ze starýho, tak prodleva o pár tejdnů dýl než 3 roky od úmyslu do kolaudace je na českocourkovský ouřední poměry nádhernej výkon!PotPalo píše:Keď som to písal, tak tam ešte tá téma s upozornením nebola. A jednotka došasnosti je jeden furt. A navyše to na mňa vyskočilo rovno keď sme riešili asi zavirovaný router. Aká náhoda.
Přetížený server
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Každý nový příspěvek odeslaný v době pakování archivu ke stažení by představoval nezanedbatelné riziko nabourání databáze. A, i kdyby ji nenaboural - každý příspěvek vložený na tuto stránku po půlnoci ze čtvrtka na pátek by byl ztracený, protože se do nového fóra nedostane.
Myslel jsem si, že se v tom zorientuji rychleji, ale záplatoval už Alovka, ZdenekHQ víc, ne všechno jsme našli zdokumentované, a to jsme se snažili najít co nejvíc. Ale Zdeňkův táta i syn Ondra mají svých starostí dost, navíc v oborech, kde by jim nějaké PHP bylo jaksi k ničemu, nakonec můj obor to taky není. Měl jsem k ruce mladé, kteří webové stránky dělají, ale, když tato verze fóra vznikla, ještě si ani v uhláku na horníky nehráli, prostě byli generačně někde jinde.
Proto padlo rozhodnutí už nic neopravovat, ale stvořit to celé od nuly na novém PHP s požadavkem, aby se maximum obsahu dalo namigrovat, a aby ovládání i vzhled co nejvíc připomínaly toto staré fórum. Louťáci nebyli jediní, kdo na tom začali dělat, ale předvedli jako první výsledek, kdy ostatní, komu jsem přenechal flešky s obsahem, ještě řešili konverzi, nebo grafiku. Vědět tehdy, že se to potáhne tak dlouho, třeba by to dodělal i někdo další, a tady by se mohlo hlasovat, komu z nich svěříme pokračování.
Zrovna tehdy ale přišla první významnější vlna útoků na stávající fórum, což mě přivedlo k názoru, je nejvyšší čas uplatnit jistou dávku despocie, byť osvícenecké, protože čekáním na výsledek demokratického hlasování bychom třeba také už ani nehlasovali - nebylo by o čem, a vlastně ani kde. V tu chvíli bych se spojil i s rohatým, kdyby to uměl, přece jsem slíbil, že Bastlírnu zachovám, aniž bych byl tušil, co všechno to obnáší. Tak jsem oznámil i dalším dvěma, že už na výsledek nemůžeme čekat, vsadil jsem na tu jednu kartu a nechal spustit to, co už bylo hotové.
Vyvěsili jsme to tehdy jako betaverzi a měli jste možnost vyzkoušet a připomínkovat. Připomínky se rovnou realizovaly, pokud to bylo účelné. Načež jsme přešli do stavu čekání.
Než jsme dostali souhlas s přesunem na nové stránky, utekly dva roky a něco. Mezitím vyšla nová verze PHP. Jakkoli se zatím zdá, že migrace proběhne opět bez obtíží, naprostou jistotu nemáme. To je důvod, proč neuvádím dobu odstávky.
Ale nebojte se, nebudeme to zbytečně zdržovat a zapneme je zase co nejdříve.
Původně jsme migrovali na phpBB 3.3.11 s PHP 8.1
Teď máme v plánu phpBB 3.3.17 s PHP 8.5
Dále přestaly reagovat barvy smajlíků
u přečtených příspěvků (např. zůstávají žluté - nepřečtené).edit: Po opětovném odhlášení/přihlášení ikonky ve stavu "přečteno", počkám na nějaké nové příspěvky.
edit2: Nové příspěvky jsou nyní indikovány jen u příslušného názvu fóra (tématu), po otevření tématu je i nový příspěvek "přečtený" a po vrácení na hlavní stránku je i název fóra "přečtený".
Možná jsou to poslední dny Pompejí...
Musím uznat, že tohle je peklo na vyznání.
Upravil jsem jen hlavičku stránky a styl, kterým se to vypisuje... A najednou nejde vyhledávání, obrázky a upozornění o nových příspěvcích.
Zkusím to rychle opravit, minimálně ty přílohy.
EDIT: Snad opraveno
Ostatní není až tak důležité.
Hlavně aby se exodus zdařil.
-----
ještě info:
Po vložení tohoto (nového) příspěvku se i pro mne zobrazila ikona Nového(nepřečteného) příspěvku, což asi být nemá. A nechce zhasnout...
Teď( 18:09) nechce zhasnout žádný nový příspěvek.
18:20 - po odhlášení/přihlášení ikony zhasly. Pokud svítí Nový příspěvek, po otevření fóra nesvítí žádný a po návratu je zhaslá i ikona na "rodičovské" stránce.
Bohužel, tohle neopravím... Musel bych předělat celou strukturu stránky, jak se načítá. Vypadá to, že kvůli nové hlavičce se buffer (ať žije php 5.3) vyprazdňuje dříve, než normálně, takže cookie, která nastavuje příspěvky, které jsou přečtené se správně nenastaví.masar píše:Přílohy už fungují.
Po vložení tohoto (nového) příspěvku se i pro mne zobrazila ikona Nového(nepřečteného) příspěvku, což asi být nemá. A nechce zhasnout...
Teď( 18:09) nechce zhasnout žádný nový příspěvek.
Jdu se soustředit na migraci, omlouvám se. Ale jakmile ten banner s odpočtem bude pryč, tak by to mělo zase fungovat.