Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Včera jsme s mamkou viděly na jednom rybníku zvláštní úkaz. Z vody vyskočila ryba a v zápětí udělala několik rychlých obloukových skoků, jako když se hodí na vodu placatý kámen "žabka". A hned za ní druhá. Velikostí asi tak jako dlaň. Vůbec jsem netušila, že u nás takové skákající/létající ryby žijí. Nedaří se mi zjistit, co by to mohlo být za rybu, google dává nesmysly a AI mi napsala, že to byl kapr. Možná tam nějaký chovatel vypustil ryby, které se tu běžne nevyskytují. Tuší někdo, co mohly být zač?
Jo, ty vyskakující ryby jsou plotice nebo oukleje - žijou v hejnech a když do nich najede predátor = nejčastějc štika, ale i bolen, velkej okoun nebo i sumec, tak prchají a v panice i vyskakujou nad hladinu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Ryby s červenýma ploutvema tam ve vodě byly vidět v množství větším než malém. Takže tam asi řádil nějaký ten dravec a rybky před ním zdrhaly, až při tom radostně vyletovaly do vzduchu.
Minimálně jako nástrahový ryby na lov velkejch dravců, jinak pro sportovní tichý blázny. A jelec (tloušť) není žádná plevelná ryba, to je taky dravec jak se patří ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!