IC Tester

Raspberry, Arduino, Mini-PC a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jankrizan

IC Tester

#1 Příspěvek od jankrizan »

Zdravím. Vážení, potreboval by som poradiť s týmto testerom. (https://www.instructables.com/Arduino-IC-Tester/). Má s ním niekto nejaké skúsenosti? Kod je v poriadku-(myslim tým, že funguje), hardverovo je OK, databáza je v eeprom( používam zatiaľ 24c64, (má byť 24c512), čakam na objednané. Myslim, že eeprom by nemal byť problém, len je menej čipov v pamäti, ale aj tak mi niektoré čipy, ktoré tam mám databáze, nenajde. Z asi cca 30 čipov najde maloktorý a ešte blbo. Neviem či je zle napísaná databáza, alebo to môže robiť program. Program mám aj upraveny cez A.I. so zrušeným monitorom seriového portu, ale robí to to isté, akurát ine obvody (ne)najde. Neviem, či treba kody a schemy, skôr potrebujem radu od borcov, ktorý s tým majú skúsenosti. Zatiaľ ďakujem.
samec

#2 Příspěvek od samec »

Kúpil si hotový tester, alebo ho podľa nejakej schémy zapájaš sám na vlastnom navrhnutom plošaku? Máš správne dĺžky vodičov, správne tienené? Máš v správnom poradí zapojene piny testovacej pätice? Máš správne Arduino s build-in LED a pull-up rezistorom na pine č. 13.? Testuješ vôbec správny čip, podľa ktorého bol nadefinovaný očakávaný stav? Podľa popisu na tej web stránke je to skôr alchýmia, než exaktné meranie.

Maš to zapojené na denku, napájané z počítača cez USB? By si sa divil, koľko ti z tých USBčkových 5 voltov na denku zostane. Arduinu stačia 3 volty, aby sa tvárilo, že funguje. Testovanému TTL obvodu už 3 volty stačiť nebudú.
jankrizan

#3 Příspěvek od jankrizan »

Samče môj. Asi si nepochopil otázku skrytú v príspevku. Alebo nečítaš pozorne. Bratia češi majú pre takúto činnosť pekný názov, "bastlíř". Takže, zo stranky sa kupovať nedá a najlepšie chuťí doma napečené. Ubastlil som plošák, cca 5x6 cm, kmitočty radovo v kHz, o nejakom tienení -škoda slov, nejaký program a hrám sa. Ale niekedy sa aj hra nezadarí. Preto je otázka stavaná pre tých čo majú s týmto projektom nejakú skúsenosť, čiže už sa tomu venovali a prišli na nejaké nedostatky a ešte lepšie - ich odstránili. Viem, že to nie je boom, ale ako som povedal (písal) "bastlíř". Dík.
samec

#4 Příspěvek od samec »

To asi bude ten základný problém, že si myslíš, že to čo ty si myslíš, je realita. Opak je však pravdou. To že ty si predstavuješ kilohertze na plošaku neznamená, že ti po tom plošaku nelietajú megahertze. A Arduino ich na vyšších harmonických teda produkuje hodne. Skús sa namiesto rozčuľovania vyjadrovať trochu konkrétnejšie. Nikto nemá vešteckú guľu, že čo všetko si ty myslíš, čo si ešte nenapísal.

To, že na tej web stránke z tvojho odkazu, na ktorý sa nedá kliknúť, nič nepredávajú, neznamená, že si ten tester nemohol kúpiť niekde inde.

IC Tester (with software A11)
https://www.aliexpress.com/item/1005005821428129.html

IC Tester
https://www.aliexpress.com/item/1005008127430247.html

74 40 45 Series TES200 Digital Integrated Circuit Tester
https://www.aliexpress.com/item/1005003191315541.html

IC Tester T100
https://www.aliexpress.com/item/1005010297488012.html
jankrizan

#5 Příspěvek od jankrizan »

Ja som sa Ťa nechcel dotknúť-prepáč. len sa snažím o pomoc s nejakým, pre mňa neriešiteľným problémom, pretože hardverovo je to v poriadku, program beží (ale ako beží, to v tej zložitosti kodu neviem posúdiť) A kúpiť hotový? To by som sem asi nepísal. Ale posielam kod od Aiky, skús porozmýšľať a buď frajer a vyrieš, tromfni Aiku. Databáza je original zo stranky, ale mám aj iné z internetu. Ak chceš ísť na stránku (-ctrl c, ctrl v). stranka je funkčná. Vďaka.
Přílohy
IC_tester_v07_24c64_24512_test.zip
(2.86 KiB) Staženo 52 x
jankrizan

#6 Příspěvek od jankrizan »

Tak som sa opäť skontaktoval s Aikou, a sama mi potvrdila, že je špatne časť kodu. Oprava - a už do fachá - i keď nie 100%, ale najde ich viac, a korektnejšie. Dík za účasť.
samec

#7 Příspěvek od samec »

Fuj, to je hnusný kód. Bez štruktúrovania, bez komentárov. Vôbec sa nedivím, že to nejde. Skôr naopak. To už je jednoduchšie to komplet prepísať od nuly, než sa v tom vŕtať a lúštiť, ktorá premenná je na čo.
jankrizan

#8 Příspěvek od jankrizan »

To máš pravdu, ja vôbec neviem čo je čo. Ale A.I. to opravila k plnej spokojnosti, aj keď tomu nerozumiem, hlavne, že to ide a pomerne dobre. Tu je opravený kod.
Přílohy
IC_tester_v07_24c64_24512_final.zip
(3.08 KiB) Staženo 35 x
Odpovědět

Zpět na „Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)“