HP ProBook 430 G4 - (ne)kompatibilita RAM
Moderátor: Moderátoři
HP ProBook 430 G4 - (ne)kompatibilita RAM
Ked tam dam 8GB Samsung PC4-2133P, tak nejde. To by som este pochopil, ze je prilis pomala. Ale nejde to ani s PC4-2666V. Ani samostatne ani v druhom slote.
Nema tento notebook nahodou nejaky psychicky problem s niektorymi RAM (resp. obsahom ich SPD)?
Blbe je, ze nemam ziadny dalsi notebook s DDR4, takze neviem tie pamate vyskusat, ci su OK. Minimalne ta PC4-2666V by mala vraj byt dobra, ale clovek nikdy nevie...
Edit: kombinace 4 GB a 8 GB modulu nemusi fungovat ani s originalnimi pametmi. Najdi si ve specifikacich, jestli je to dovoleno.
Vtipne je, ze ta RAM, co funguje, nema na sebe ziadne HP P/N.
Ked ma to dostatocne naserie, tak precitam SPD z tej fungujucej a zapisem do tej, co nejde.
Takže s tou PC4-2133 by to fungovať malo. Možno treba resetnúť CMOS, niekedy to pomôže aby sa chytila nová pamäť.
A niekedy taká banalita, že treba ipou prečistiť kontakty na RAM a ešte s ňou v slote pohýbať.
- pocitujlasku
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
OT. nahromadili sa mi tu viacere notebooky s i3, i5, i7. Je to este niekde predajne, alebo sa z toho stanu vybehove leziaky? Lenovo t570, g510, hp compaq 6730.
Jeden starucky laptop este s centrinom, 6gb ram, nie som isty ci 32/64 bitovy, skor 32.