VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Karel_IV
Superadmin
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Karel_IV »

rnbw píše: 13 črc 2026, 21:08 Preco je nastavene max. rozlisenie obrazkov na 1024x768? Aj do povodnych 300KB som bezne daval vacsie.
Limit zvýšen na 4096x4096
Vývojář @ Louťáci.cz
samec

#32 Příspěvek od samec »

ok1hga píše: 13 črc 2026, 20:37...chybí mi přidávání příloh do soukromých zpráv.
Na tomto enginu by to mělo taky jít.
Ja som pridával prílohy do súkromných správ aj na starom fóre. 😜
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Co jsem si zatím všimnul, tak proti dosavadnímu hostingu se prodloužilo zpracování stránky při odeslání příspěvku - post s 1 větou "odcházel" asi 15 vteřin ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
lesana87

#34 Příspěvek od lesana87 »

Karel_IV píše: 13 črc 2026, 20:46 Omlouvám se, avatar změním. Ovšem mám menší poznámku, průměrná rychlost v ČR je již 111,7Mbit/s. Takže by to mělo trvat stáhnout asi ~ 0,04s ?
Jo a průměrná mzda je 50282 Kč. Mně to přes EDGE modem trvalo 30 sekund.
Valdano

#35 Příspěvek od Valdano »

lesana87 píše: 13 črc 2026, 21:45 Mně to přes EDGE modem trvalo 30 sekund.
1. Jakou máte rychlost připojení?
2. Otázkou je jestli nemohla být rychlost ovlivněna něčím jiným, protože 30s se mi jeví opravdu příliš mnoho.

Mě se stránky diskusí aktuálně načítají aniž bych vůbec postřehl nějaké zpoždění při čtení i zápisu do 1s, ale je pravdou, že já jedu na optice s připojením 500MB.
Otkundes

#36 Příspěvek od Otkundes »

Též mám pomalejší připojení, asi čtvrtinu toho celostátního průměru. Ale o to v mém případě ani tak nejde. Nevím k čemu je dobré, při prohlížení a čtení příspěvků koukat na avatara, ve formě velké žvanící hlavy, nebo nějakého skunka, poskakujícího kolem okénka. To si chtějí autoři vynutit pozornost, obdobně jako nějaká stupidní internetová reklama? To by nestačil statický obrázek, nebo fotka, aby to nerušilo pozornost?
Jinak, ano, dík, že EB bude pokračovat
EKKAR

#37 Příspěvek od EKKAR »

Valdano píše: 13 črc 2026, 21:57
lesana87 píše: 13 črc 2026, 21:45 Mně to přes EDGE modem trvalo 30 sekund.
1. Jakou máte rychlost připojení?
2. Otázkou je jestli nemohla být rychlost ovlivněna něčím jiným, protože 30s se mi jeví opravdu příliš mnoho.

Mě se stránky diskusí aktuálně načítají aniž bych vůbec postřehl nějaké zpoždění při čtení i zápisu do 1s, ale je pravdou, že já jedu na optice s připojením 500MB.
Přesně, optika 0,5G/0,5G - ale prostě se než mi po kliku na "Odeslat" přeblikne nově doplněná stránka diskuse tím mým postem, proběhne občas 15-20 vteřin ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Valdano

#38 Příspěvek od Valdano »

Velikost avatara je omezena na max. 128 x 128 pixelů a velikost souboru avatara na max. 256 kilobajtů. Volba avatara, který splňuje pravidla omezení je na každém z diskutujících. Velikost souboru mého avatara je jen necelých 122 kilobajtů. Popravdě jestli tak malý soubor někomu způsobuje tak extrémně pomalé načítání tak co teprve nastane až bude ve stránce některé z diskusí zrovna několik megabajtů obrázků. :D
EKKAR píše: 13 črc 2026, 22:11 Přesně, optika 0,5G/0,5G - ale prostě se než mi po kliku na "Odeslat" přeblikne nově doplněná stránka diskuse tím mým postem, proběhne občas 15-20 vteřin ...
Co máte za prohlížeč? Já jedu s Google Chrome a zatím se mi to neděje.
Naposledy upravil(a) Valdano dne 13 črc 2026, 22:39, celkem upraveno 2 x.
Milan_F

#39 Příspěvek od Milan_F »

Otkundes píše: 13 črc 2026, 22:07... aby to nerušilo pozornost?
Přesně tak. Ruší to a odvádí pozornost.
PotPalo

#40 Příspěvek od PotPalo »

Nedá sa niekde nastaviť, aby mailové notifikácie mali odkaz priamo na nový príspevok, ako to bolo v starom fóre? Teraz sú totiž všetky notifikácie z jednej témy rovnaké (je tam iba to unread), takže pri druhom otvorení toho odkazu ma to už nedá na ten nový príspevok ale kdesi hore. Tiež to v maili druhú a ďalšie notifikácie dáva vo farbe ako už navštíveného odkazu, lebo je to rovnaký odkaz na ktorý som už klikol. To potom vyzerá že som ten odkaz už mal otvorený, a to ma pletie.

K avatarom: nebolo by od veci, keby sa v profile dalo nastavenie "Zobrazovať animované avatary". Kto by ho mal vypnuté, tak by sa mu tie animované zobrazovali ako statický obrázok, napríklad prvý z toho gifu. Alebo by sa nezobrazovali vôbec, záleží od spôsobu riešenia.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
rnbw

#41 Příspěvek od rnbw »

To by sa musel z kazdeho animovaneho avataru generovat aj neanimovany. Da sa to zakazat v browseri.
Alebo animovane avatary zrusit uplne (povolit len PNG a JPG).
PotPalo

#42 Příspěvek od PotPalo »

Je problém vygenerovať ten neanimovaný? Stačilo by to urobiť iba raz pri nahraní avataru, a uložili by sa do profilu oba.
josef_novak

#43 Příspěvek od josef_novak »

V nastavení je možnost avatary povolit/zakázat viz.

Zobrazovat obrázky uživatelů: Ano Ne
PotPalo

#44 Příspěvek od PotPalo »

josef_novak píše: 13 črc 2026, 23:24 V nastavení je možnost avatary povolit/zakázat viz.
A keby tam bola tretia možnosť "povoliť iba neanimované", tak by to niekomu mohlo aj stačiť.

Akurát teraz pozerám, že aj tie neanimované sú uložené ako gif. To je potom asi problém ich rozlíšiť.
Valdano

#45 Příspěvek od Valdano »

Změnil jsem si avatara na neanimovaný obrázek PNG, který má jen cca 12 kilobajtů. Jestli i tohle někomu bude výrazně zpomalovat načítání tak už by měl vážně pouvažovat o zrychlení svého připojení. Jinak to tady na novém rozhraní kde nyní může být v příspěvku třeba i několik megových obrázků bude pro něj asi dost problematické a vypnutím zobrazování obrázků v příspěvcích zas ztratí přehled.

Pokud někomu vadí avatary tak si jejich zobrazení může vypnout volbou jak už zde zmínil josef_novak. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Provoz fóra“