Solight TE76 Meteostanice, nefunguje bezdrátový senzor.

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Yarda1

Solight TE76 Meteostanice, nefunguje bezdrátový senzor.

#1 Příspěvek od Yarda1 »

U meteostanice mi přestal fungovat přenos teploty z bezdrátového senzoru. Už jsem zkoušel přepínat kanály, měnit baterie, provoz meteostanice ze sítě, spárování vysílače s přijímačem, položit senzor vedle meteostanice - a furt nic. Senzor se snad snaží vysílat, aspoň občas na mne mrkne červená kontrolka
Meteostanice AURIOL od jiného výrobce funguje.

Potřebuji sledovat teplotu v chladničce, abych kvůli tomu nemusel pořád otevírat dveře. Druhou meteostanici jsem si pořídil, abych měl kontrolu (chladnička je o poschodí výš), mám tam léky co jsou na skladovací teplotu citlivé.

Napadá někoho co by se s tím dalo dělat jiného?
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
masar

#2 Příspěvek od masar »

Asi je to důsledek dlouhodobého pobytu senzoru v nepřátelském prostředí chladničky - posun parametrů, který je pro Solight už "za hranou", u Auriol ještě "před ní". Zkus ozdravný pobyt.
:wink:
Otkundes

#3 Příspěvek od Otkundes »

V ledničce bývá za provozu vysoká relativní vlhkost, která kolísá nejen podle druhu a stavu potravin, ale i následkem jejího otevírání a zavírání. Možná voda v čidle (kondenzát), nebo dokonce koroze?
Nikto

#4 Příspěvek od Nikto »

Cidlo vysusit / skontrolovat plosny spoj / opravit.
Pred novym vlozenim do chladnicky cidlo uzavriet do vodotesneho ZIP sacku a problem sa uz nebude opakovat.

Len chcem upozornit, ze teplota v chladnike nikdy nieje rovnomerna - v zavislosti od umiestnenia cidla je rozdiel viac ako desat stupnov pri rovnakom nastaveni chladnicky (meral som to - vysoka chladnicka bez mrazaku).
Yarda1

#5 Příspěvek od Yarda1 »

Tak se v tom šťourám a nic. Nový senzor se na to asi sehnat nedá. Nevím, jestli se nemýlím, ale předpokládal jsem že ten bezdrátový senzor by měl vydržet i venkovní prostředí. Že naměřená teplota v chladničce závisí na tom kde je teploměr vím. Mám v ní nejmíň dva teploměry, akorát teď musím zajít o patro výš, abych to mohl zkontrolovat.
BTW: Neporadíte někdo skutečně spolehlivý bezdrátový teploměr? Stačil by jen ten teploměr za nějakou rozumnou cenu.
josef_novak

#6 Příspěvek od josef_novak »

Yarda1

#7 Příspěvek od Yarda1 »

Je to tenhle - bez displeje.
Obrázek
Nejsem si jistý, jestli je to chyba senzoru nebo meteostanice, senzor občas blikne a když přepínám kanály na meteostanici, tak se tam nějaká hausnumera objevují. Taky je možné, že si někdo v okolí hraje s čímsi elektronickým a ruší všechno v okolí.

EDIT: Nedávno jsem si v Lidlu koupil meteostanici AURIOL, abych měl rezervu, kdyby ta SOLIGHT přestala fungovat. Teď jsem koukal, že na všech třech kanálech jsou u obou meteostanic stejné teploty. Takže problém bude možná někde jinde.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“