nemáte Amatérské radio 2 ročník1996 ?

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
alj

nemáte Amatérské radio 2 ročník1996 ?

#1 Příspěvek od alj »

Potřeboval bych kvůli opravě schema řízení čerpadla slunečního kolektoru uveřejněné v na str.24 v Amatérském radiu číslo 2 ročník1996. Pokud někdo máte a mohl by ofotit moc děkuji.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Mám a když mi do SZ pošleš mailovku, pošlu ti celý pdfko.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
samec

#3 Příspěvek od samec »

EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Jseš vedle minimálně o kiloparsek, Samečku. Ten regulátor nevyšel v Praktický Elektronice, ale v tehdy ještě pod Arne Krausem přežívajícím PŮVODNÍM Amatérským Rádiu.
čerpadlo I.png
čerpadlo I.png
čerpadlo II.png
čerpadlo II.png
Tohle jsou printscreeny, plný rozlišení můžu poslat jak jsem uved, na mail.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
alj

#5 Příspěvek od alj »

Děkuji za pomoc, ten náhled mi stačí. Kdyby to někdo chtěl ještě dělat, tak pozor je tam chyba v plošném spoji na str. 25. Je zobrazen zrcadlově, ze strany součástek a uvedené měřítko je myslím také špatně.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Hlavně celej ten popis je dost zmatečnej, v článku vůbec není osazovák (nákres rozmístění součástek), takže kdo by to chtěl stavět, ze všeho nejdřív bude potřebovat čuchacího Azora a křišťálovou kouli, aby vystopoval spoje na DPS a vyvěštil, co kam patří ...
alj

#7 Příspěvek od alj »

Ano, je to zmatené. Přikládám fotku osazeného spoje. Je vypuštěn RC člen R10, C3. Navíc je tam transil na ochranu triaku před napěťovými špičkami.
Přílohy
DSC_0091a.jpg
DSC_0091a.jpg
samec

#8 Příspěvek od samec »

To s tým porovnávaním teploty solárneho kolektoru s teplotou v spodnej časti "bojleru" nie je veľmi chytrý nápad. Vždy keď odpustíš teplú vodu a do "bojleru" sa dopustí studená voda, spustí sa čerpadlo a premieša obsah cez kolektor, bez ohľadu či kolektor vodu práve ohrieva, alebo naopak.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“