Potřebuju pomoc s vývojem desky metodou reverzního inženýrství.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
StrikerP75

Potřebuju pomoc s vývojem desky metodou reverzního inženýrství.

#1 Příspěvek od StrikerP75 »

Zdravím všechny, právě pracuji na malém projektu – snažím se okopírovat desku typu „Darts Control 253G“, ještě tu starou verzi s komponenty THT. Deska je už víceméně hotová, ale velmi by se mi hodila pomoc s kontrolou propojení – upřímně řečeno, v oblasti desek plošných spojů se příliš nevyznám, takže každá rada by pro mě měla cenu zlata. Pokud používáte program „Easy EDA“ a mohli byste se podívat na návrh a upozornit mě na chyby – například šířku vodičů, rozmístění otvorů pro pájení atd... V příloze přikládám odkaz na soubor s návrhem v programu „Easy EDA“ na Google Drive.
https://drive.google.com/file/d/1IKegUG ... drive_link

Obrázek
Obrázek
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Nemíním luštit blbě čitelné schéma červené na černém pozadí.
Proč kreslíš tranzistory jako nějaké obdélníčky místo klasické schématické značky tranzistoru?
Jinak v tom návrhu máš vícero špatně vedených spojů, jsou velmi blízko padů, přitom místa je tam mraky.
Taky nezapojené běžce trimrů, to by nic nenastavoval.
samec

#3 Příspěvek od samec »

Masaker. Toto by som ti dal ručne nakresliť, vyleptať a osadiť. Ony by ťa tie blbosti veľmi rýchlo prešli. Myslieť si, že keď mám počítač a nainštalujem si doňho nejaký program, že už môžem kresliť plošaky, je ako myslieť si, že s vadaskou môžem opravovať LCD televízor.

Diery sú príliš malé na to, aby sa do nich vošli vývody THT súiastok.
Spájkovacie plôšky sú príliš malé na to, aby sa v nich dali bezpečne zaspájkovať vývody súčiastok, aj príliš malé, aby udržali THT súčiastky a nevylomili sa.
Spoje sú vedené príliš blízko spájkovacích plôšok na to, aby pri spájkovaní nedošlo ku skratu.
Súčiastky sú rozhodené nelogicky, chaoticky. To je síce skôr vec estetiky, ale už tá o niečom svedčí a v zásade veľmi presne.
ferdislav

#4 Příspěvek od ferdislav »

Máš fotku tý origo desky z obou stran?
Nebo máš přímo desku, třeba vadnou?
StrikerP75

#5 Příspěvek od StrikerP75 »

Nemám desku vycházím z mála co jsem našel na Ebay listingách a z toho co jsem vyhrabal.

https://www.ebay.com/itm/276517854026

https://assets.omega.com/manuals/M250G.pdf (stránky 14 a 15)
ferdislav

#6 Příspěvek od ferdislav »

Asi bych si to nakreslil ručně na originál rozmístění podle obrázku a pak to cpal do kreslícího softu, když budeš vědět že je to v pořádku...
rozmisteni souč.png
rozmisteni souč.png
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“