Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 5

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kremik

#736 Příspěvek od Kremik »

Jestli ten procák reagoval, tak asi žil a problém byl jinde. Osobně bych spíš podezříval něco kolem tlačítek. U mé indukce je tlačítko POWER nejmíň ochotné ze všech. Možná je nějak bezpečněji snímáno, aby se nedopatřením třeba nezaplo někdy samo nebo nechtěně.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#737 Příspěvek od RayeR »

Ty tlacitka byly jen virtualni, tedy kapacitni, jak byva u varnych desek bezne zvykem (zkousel sem je i prekryt kusem skla), to uz se mi nechtelo hledat jesi nebyl nakej problem tam (jesi do nich jde nake AC buzeni)...

BTW koukam, ze ten cip je mozna Atmega? :P
https://www.aliexpress.com/i/1005011779287179.html
skoda ze sem to uz odpajel z desky (a tu vyhodil zpet), mohl sem se zkusit pichnout na SPI/JTAG...
Ten muj samozrejme nema logo atmelu, ale pocet pinu odpovida, muzu tak propipnout GND piny, jetli sedi s datakem od atmegy...
EDIT tak to je naka blbost, pinum atmegy to neodpovida, gnd/vcc jsou nekde jinde...
Naposledy upravil(a) RayeR dne 15 črc 2026, 19:43, celkem upraveno 2 x.
Kremik

#738 Příspěvek od Kremik »

Ano, kapacitní, taky to tak mám. A zrovna guma pod tím POWERem vodila míň než všechny ostatní. O dost míň. Nahradil jsem ji vodivým molitanem napíchlým na kousek drátu napájeným nasvislo. Od té doby je to lepší, ale i tak je to tlačítko méně ochotné než ostatní. A náladové. Už jsem párkrát přemýšlel že ho přepojím na tlačítko klíče. To nepoužívám.
rnbw

#739 Příspěvek od rnbw »

Retro PC repraky Saturn SP-431A - z jednej strany ploche, s vyklapacim drziakom so suchym zipsom. Zjavne urcene pre montaz na CRT monitor. Brumi to a jeden nehra - asi elyty a zlomeny kabel.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“