Aliexpres - zkušenosti?

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
DukeNuke

#181 Příspěvek od DukeNuke »

Už jste někdo zkoušel reklamaci na alíkovi?
Koupil jsem desku se 4 FETy a optočleny. V popise je uveden FET F5305S, což je P-MOSFET, ale na desce jsou FETy FM3505, což je N-MOSFET. A ty bohužel nemůžu použít, potřebuju P-kanál.
Napsal jsem přímo prodejci, že neposlal to, co inzeruje, on mi poslal fotku, že mi poslal, co jsem si objednal. Tak jsem mu znovu psal, že ty tranzistory nejsou ty, co uvádí, doplnil screenem stránky a fotkou desky co poslal (označil jsem červeným rámečkem wocogo) a pohrozil paypalem. Tak prej to zjistí :-)
rnbw

#182 Příspěvek od rnbw »

Ked nesedi realita s popisom, tak by to malo byt uspesne.
Valdano

#183 Příspěvek od Valdano »

V jiném tématu tu v minulosti napsal martinkopp větu, ze které lze odhadovat, že s reklamacemi na zmíněných prodejních portálech má velmi dobré zkušenosti zatímco s reklamaci u tuzemských prodejců nikoli.
martinkopp píše:Osobně bych si vroucně přál, aby naši prodejci vyřizovali reklamace tak dobře jako aliexpress nebo temu. :-)
Aliexpress není jeden prodejce, ale tržiště s mnoha prodejci. Zatímco jeden prodejce se může tu a tam při reklamaci cukat a různě vymlouvat tak jiný třeba rovnou bez okolků vrátí peníze.

Při reklamaci je potřeba otevřít spor viz Open dispuste a primárně to řešit s prodejcem. Pokud se prodejce cuká a nedaří se dojít k dohodě v takovém případě použijte eskalaci sporu Escalate Dispute, aby do sporu vstoupil Aliexpress.

Aliexpress jako prodejní portál má určitá reklamační pravidla, která by měla zafungovat např. pokud Vám prodejce pošle něco jiného než inzeroval a pokud se prodejce v průběhu sporu cuká. V takovém případě když se během sporu s prodejcem nedohodnete tak spor prostě eskalujte a Aliexpress spor následně rozhodne. V článku Reklamace a otevření sporu na AliExpress najdete podrobnější popis jaké termíny si v průběhu sporu hlídat i jak postupovat.

Pokud platíte PayPalem je tu i Vámi zmíněná možnost to řešit mimo Aliexpress přes PayPal, ale primárně by mělo stačit to řešit sporem v rámci Aliexpress.
DukeNuke

#184 Příspěvek od DukeNuke »

Tak alík rozhodl a prodejce poslal peníze zpět. Zajímavost - poté, co jsem oslovil přímo prodejce s tím, že tranzistory jsou jiné, než uvedl v popisu, tak z textu popisu označení tranzistoru odstranil. V mých objednávkách ale zůstal text původní, tak jak byl.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“