Serverový napáječ půjde na ss napětí?
Moderátor: Moderátoři
Serverový napáječ půjde na ss napětí?
Pár zdrojů k PC a Apple jsem dával dohromady a pokud nešlo PFC, tak zdroj zkusil naběhnout ale hned spadl. Viz třeba vlákno "přerostlej ajfoun".mi-ro píše: Chápu, pokud má PFC asi bude problém. Ale snad by šel PFC vyřadit?
Všude byla kontrola na napětí cca 400V na výstupu PFC. Pulzák za PFC to prostě zkusí a za chvilku vše vypne. Výkony podobný a nebo trochu vyšší.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
To bude potřeba ošetřit. Jinak není důvod, aby to nefungovalo.
To PFC je jinak jenom zvyšující boost měnič - snaží se na výstupu držet těch cca 320V a případně má omezení proudu na vstupu.
Máš to nějaký popletený. Ano, PFC je zvyšující měnič ale 320V má na vstupu a na výstupu kolem 400V. Aspoň ty, co jsem měl na stole.HF_Tech píše: To PFC je jinak jenom zvyšující boost měnič - snaží se na výstupu držet těch cca 320V a případně má omezení proudu na vstupu.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
To nie je vlastnosť len PFC. Takto sa správa každý spínaný zdroj s reguláciou napätia na výstupe. Či napätie na paneloch spadne, nakoniec závisí len od záťaže.HF_Tech píše: 09 črc 2026, 08:13Problém bude, že panel není tvrdý zdroj napětí a pokud nebude dostatečné osvětlení, tak PFC se bude snažit vycucnout výkon z panelu - na něm spadne napětí,
Na vstupe má 0 až 325.
Z podstaty svojho určenia zvyšuje hlavne nižšie napätia. 325 už zvyšovať nepotrebuje.