VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
samec

#136 Příspěvek od samec »

ferdislav píše: 18 črc 2026, 10:56 To jsi mu opravdu konkrétně poradil, jako vždy a všude,že..
Buď napiš jasně co je v tom postupu špatně, nebo mlč když neumíš poradit
Ale veď ja som mu poradil a vcelku podrobne. Stačí, keď si moju radu prečítaš pozorne, s porozumením. Aj by som ti to vysvetlil, ale na nič si sa nepýtal. :wink:

kokun píše: 18 črc 2026, 11:15na st. fóru to fungovalo.
Zaujímavé, to by ma nenapadlo. Nuž, to sú tie moderné technológie. Už sú takmer všade, ale nikde poriadne nefungujú. Ani tam, kde už fungovali. Po novom nemôžem v banke používať diakritiku v názve príjemcov. Pritom ide len o moje vlastné označenie v adresári, nie údaj, ktorý by sa posielal spolu s platbou. Dobré už bolo.
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Generalsound »

Zdá se, že vše funguje i na historickém PC na chatě. Win XP a firefox 52.9.0 (32 bitů)
Jen to chtělo schválit vyjímku. Neplatný certifikát.
BTW, nejde prosím někde ten aktuální certifikát stahnout?
Dík, Tom :-)
Achab

#138 Příspěvek od Achab »

BOBOBO píše: 14 črc 2026, 11:20U pravé lišty jsem měl sloupec posledních temat, které se zadáním nového sama posunula. Nahoře vždy nejnovější.
Pokud jde o poslední témata na hlavní straně starého fóra, taky mi to vyhovovalo nejlíp. Zde mám nastavena "Aktivní témata" podle viciouse, ale pořadí se mění. Uvítal bych volbu "Poslední témata" s trvale sestupným řazením.

Dále bych upozornil, že odkazy na příspěvky v jiných tématech EB vedou na staré fórum. Po jeho vypnutí ovšem nebudou funkční a odkazované příspěvky nebude možné dohledat.
Hill
Administrátor

#139 Příspěvek od Hill »

Tady dole si zapni režim "Řadit nedávná témata podle času založení" a zkus to. Už by se ti neměla přehazovat s každým novým příspěvkem.
A ty odkazy na staré fórum průběžně aktualizujeme, zatím ručně. Ono to se skriptem na automatickou náhradu vypadalo jednoduše, ale narážíme na dohledání správného příspěvku v novém fóru, kam má vést.
samec

#140 Příspěvek od samec »

Na to by bolo najlepšie celú starú bastlirnu zálohovať na webarchive.org. Potom stačí skript, ktorý v odkaze vymení "www.ebastlirna.cz" za "web.archive.org/.../www.ebastlirna.cz". Všetky linky tak zostanú funkčné. A vždy sa dá tá ktorá linka v budúcnosti prepísať na nové fórum, ak bude mať niekto takú potrebu.
Achab

#141 Příspěvek od Achab »

Hill píše: 19 črc 2026, 13:53 Tady dole si zapni režim "Řadit nedávná témata podle času založení"...
Ten mám zapnutý od začátku. Zkusil jsem znova odeslat požadavek nastavení, ale žádná změna. Toto téma se okamžitě zařadilo na první místo.
rnbw

#142 Příspěvek od rnbw »

Pri konverzii sa nezachovali ID vlakien a prispevkov? Keby sa zachovali, tak staci prepisat v prispevkoch linky z ebastlirna.cz na elektrobastlirna.cz
Hill
Administrátor

#143 Příspěvek od Hill »

Čísla příspěvků zůstala, přílohy dostaly nový index a rovnou změnu adresy v příspěvkách (mimochodem na tento nový index se měnily i odkazy na starém fóru).
Namátkou jsem zkontroloval několik odkazů na přílohy: zatím jsem našel jediný odkaz na obrazovou přílohu, kde to z nějakého důvodu automaticky neproběhlo a zůstala mu adresa na staré fórum, tak jsem ho v příspěvku opravil. Ostatní linky všechny normálně fungují.
Jsou ale věci, které neovlivníme a zautomatizovat nejdou, například to, že se autor příspěvků urazil, a začal vyprazdňovat všechny své příspěvky, než jsme ho stihli zarazit. Těch příspěvků byla škoda, na rozdíl od většiny jiných, které by zasloužily tu nebýt, obsahovaly věcné informace. Ty prázdné příspěvky jsem pak natvrdo vymazal, o odstranění zbytku a BAN pak požádal sám autor, ukecat se nedal.
Jestli zrovna na jeho příspěvky vedl nějaký odkaz, pochopitelně nic nenajde.

Odkazy na články ovšem nefungují, protože ty články na těchto nových stránkách ještě nemáme. Proč jsme si je nechali až nakonec? Protože několik let nebylo možné bezpečně přidat článek, tak už se to snad pro tu chvíli nezblázní.
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#144 Příspěvek od RX-20 »

Dovolím si upozornit na problém s přihlašováním:
Když přijdu přímo na web www.elektrobastlirna.cz a správně vyplním přihlašovací jméno a heslo, nejsem přihlášen a červeně se objeví zpráva, že vložené údaje jsou chybné.
Když přijdu na www.ebastlirna.cz a tam odejdu přes odkaz na web www.elektrobastlirna.cz , kde správně vyplním přihlašovací jméno a heslo, tak jsem přihlášen.
Poprvé se mi to stalo včera, když jsem poprvé šel přímo na elektrobastlirna.cz . Vzdal jsem přihlašování po druhým pokusu, protože mi napadlo, že to forum je postavené na phpbb, jehož zdrojáky jsou veřejné a tudíž jsou známé také hackerům z východních zemí a ti nemají na práci nic lepšího než zašifrovat tabulky, čímž pádem se pak nelze přihlásit.
Dnes jsem to zkusil opět. Přímo přes elektrobastlirna.cz se nelze přihlásit, ale po přesměrování z ebastlirna.cz se přihlásit lze.
Držím palce, pěsti, aby toto forum nenapadli hackeři z východních zemí.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
samec

#145 Příspěvek od samec »

Ani wayback machine nemá tie zmazané príspevky?

Nekorektným postupom vložené obrázky sa nezobrazujú. :angel:
viewtopic.php?t=101466&start=699
Hill
Administrátor

#146 Příspěvek od Hill »

Které to jsou? V celých 49 stranách odkazovaného vlákna to hledat nebudu.
samec

#147 Příspěvek od samec »

Ten môj, čo som dal naňho odkaz. Hneď na vrchu strany. Keďže neviem dať odkaz na samotný komentár, tak som dal &start=699, čiže šestodeväťdesiatýdeviatý komentár vo vlákne, ktorým tá strana začína. Je tam na konci textu obrázok, ktorý sa nezobrazuje, len je namiesto neho nápis "Obrázek".

Ja som viac takých obrázkov navyrábal na starom fóre. Niektoré sú v súkromných správach. :angel:
To ako som tu v tomto vlákne na tretej strane vysvetľoval ok1hga-ovi, že... viewtopic.php?t=112036&start=31
Ale nikto tomu nevenoval pozornosť. :angel: :whistling:
Naposledy upravil(a) samec dne 19 črc 2026, 22:17, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#148 Příspěvek od Hill »

Když kliknu na post #699, zobrazí se mi tento.
Klikni na to číslo příspěvku pravým myšítkem, vyber v roletce "Zkopírovat adresu odkazu" a tu vlož do příspěvku. Zatím jsem žádný příspěvek tím končící nenašel.
samec

#149 Příspěvek od samec »

Aha, takto. Zaujímavé. Tak teda tento #700.
To je tým, že príspevky sú číslované od #1, ale v adrese pri navigácií po stranách sa počíta od 0. Teda prvá strana tam tú nulu ani nezobrazuje a potom to číslo "&start" rastie po každej strane o 15.
PotPalo

#150 Příspěvek od PotPalo »

A čo má byť s ním? Na konci vidím smajlíka s joystickom. Nič ako že text "obrázok" tam nieje. Ale to bude asi prehliadačom. Ten smajlík je totiž http, zatiaľ čo stránka je https, a to sa novším prehliadačom nepáči. Tie niekedy http v https blokujú.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
Odpovědět

Zpět na „Provoz fóra“