závěs kabelu pásky

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
bu2520

závěs kabelu pásky

#1 Příspěvek od bu2520 »

Musím vyměnit kabel, který je zavěšený na nosném drátu (drát je izolovaná bronz) zavěšení je realizováno plastovými pásky s dvěma oky . Provléknutí jedním okem okolo kabelu a druhým okolo drátu. Kdysi to dělalo nějaké Kablo. Mám obavy až budu sundávat původní kabel , že už nepůjdou ty pásky znovu použít a jsou tam třicet let. Nevíte jestli se dají ještě sehnat, nebo jak se řeší přivěšení kabelu dnes. Nechci použít závěsný kabel, protože bych musel holit dobrých deset metrů a protahovat kabel s ostrou hranou husím krkem není nic moc.
HF_Tech

#2 Příspěvek od HF_Tech »

Asi by stačil panduit SSB2S-M0, ten vydrží i na sluníčku.
Nebo hledej "stahovací páska s dvojitou smyškou".
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

To jsou dobré náměty díky
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jezevec »

A není jednodušší použít závěsný kabel? Ten už má nosný drát v sobě.
bu2520

#5 Příspěvek od bu2520 »

Jak už jsem psal výše, celková délka kabelu je 35m , převěs je nějakých 14m a pak to jde husím krkem do rozvaděče. Znamenalo by to odřezávat lano na 15m . Ne že by to nešlo , ale x let jsem se samonosnými kabely dělal a odříznout bez poškození izolace takovouhle délku nebylo vždy snadné. Navíc může vzniknout ostrý otřep který drhne v husím krku. Ano také by bylo možné dát krabice na obě strany, ale když to všechno sečtu tak jak cenově tak i časově a nakonec i spolehlivost mi vychází CYKY v zavěšení.
Behemot
Doporučuje se dohled moderátorů
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Behemot »

Taky tam můžeš dát klasický ocelový lanko, a k němu přihodit nejakou CY 4ku na pospojení. To se do krku vejde, ne?
bu2520

#7 Příspěvek od bu2520 »

Závěs jsem realizova, dokonce jsem sehnal nové závěsné pásky, které tam byly původně, zajímavé bylo, že i po třiceti letech by byly možné použít. Ty pásky vyrábí Kopos Kolín pod označením 6401. Co mě překvapilo, že mají uvedeno v katalogu, že montáž je vhodná jen do vnitřních prostor. Vzpomněl jsem si, že to už měli před třiceti lety a tehdy mi kdosi říkal, že je to kvůli UV. Každopádně jediný původní pásek nebyl prasklý ani jinak zdegradovaný a teoreticky by se dal opětovně použít. Tak předpokládám že to dalších x let vydrží. Koupil jsem si ty pásky do zásoby, protože na realizaci jakéhokoliv závěsu nemají konkurenci .
Kremik

#8 Příspěvek od Kremik »

Jen aby měly pořád stejné složení, když odolnost proti UV není garantována.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Naštětečkovat nějakou UV odolnou barvou. Odzkoušeno mým bráchou na elektroměrovým a ryskovým sloupku, co dával ČEZ při kabelování jejich ulice do země. Našmidlal plast sloupků nějakou šedivou barvou a je stále jak novej. Sousedovi z plastu čučí skleněný štěpiny, povrchová vrstva sloupků od jihu zdegradovala do hloubky možná 2 mm. Dělali to před cca 18 lety.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Lukar

#10 Příspěvek od Lukar »

Mohu potvrdit pásky 6401 od Koposu jsem uchytil známému provizorní přívod do stodoly. Kabel CYKY 4x4 délka přes plac cca 10m. Páska plus mínus co 40cm. Už to bude víc jak 15 let, a provizorka stále funguje a celý den na slunci 8-) Takže si myslím, že když pásky nenamáháš - dáš jich víc, tak vydrží.
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“