Autoalarm TrackPro CS 13 2

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Jarosinek

Autoalarm TrackPro CS 13 2

#1 Příspěvek od Jarosinek »

Zdravím! Já už jsem psal na to starší forum zde:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... highlight=

Nemáte někdo schéma zapojení CS13, je to starší , mám ho jako rezervní Vyměnil jsem ty dvě baterie CR 2016 a nefungoval. dvě součástky SMD, kondenzátor a odpor vypadly, odpor jsem našel na stole po hledání, ale kondenzátor C5 už ne. Je napojený na krystal. Neznám jeho hodnotu, tak bych potřeboval to schéma zapojení.
Ani jsem nenašel, kde by se dal celý CS 13 koupit. Tak bych zkusil opravu.

dcera mi pořídila pár fotek. A když jsem zkoušel ten odpor připájet tak to moc nešlo. ERS50 s nejmenším hrotem. Ty součástky nejsou ubyčejné SMD ale mikro smd. A jestli by mi to třeba někdo nemohl opravit?
Mámobavu aby se mi to hlavní DO nepoškodilo a neměl bych náhradní.
Přílohy
1067.jpg
1067.jpg
1069.jpg
1069.jpg
1071.jpg
1071.jpg
samec

#2 Příspěvek od samec »

C5 je kompenzačný na konci antény zapojený proti mínus pólu. S rezonátorom nemá nič, len že je pripojený na rovnakom mínus póle batérie. Vraj sa tam dáva 15 alebo 22 pF. Prípadne môžeš skúsiť 12 až 27 pF. Fungovať to bude, len dosah môže byť menší, ak anténa nebude presne vyladená.
jardafiala

#3 Příspěvek od jardafiala »

Takové odpory pájím pistolovou páječkou. Vezmu měděný drát cca 0,5mm, udělám dva kusy, jeden tak 2,5 - 3cm upevním pod šroub, druhý (upevním též) delší kolem něj omotám tak aby omotání mělo 5-10 závitů a končilo 0,5cm před trčícím koncem. Poslal bych foto ale už jsem dlouho nic takového nepájel. Někde na foru je foto jaké mrňavé IC (MAX1974 v NC6000) jsem s tím pájel, proti tomu je ten upadlý odpor obr.
Jarosinek

#4 Příspěvek od Jarosinek »

No já to zkoušel pinzetou přidržovat a pak i přilepit ale tím teplem se ten odpor zase odlepil , nešlo to.
Díky to by šlo vyzkoušet nakoupit ty kondenzátory. Ale promě se to zdá moc malý. Předtím jsem pájel SMD a šlo to ale tohle je micro. , a to jsem použil brejle s připojenou lupou.
Jde to vyzkoušet bez auta? Mám jen BM 556 2x25Mhz no a jestli to jede na 433MHz?
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Když tam nedáš tavidlo , tak to teda nepůjde .
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Bez auta odskusas cez PC s RTL-SDR.
Jarosinek

#7 Příspěvek od Jarosinek »

napřed jsem to nalepil vteřinovým lepidlem a pak jsem se to snažit zapájet , samo že s tavidlem.

"Bez auta odskusas cez PC s RTL-SDR."
Můžeš mi to přiblížit? Co je RTL-SDR?
//Jo no zdá se mi to drahý SDR přijímače a vysílače

Možná spíš někoho kdoby mi tam ten odpor a kondenzátor napájel. Já se na to moc necítím. Už jsem to zkoušel.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Sekunove lepidlo sa spali (nedychat to svinstvo a pozor na oci).
Male SMD odpory spajkujem tak, ze hrot prilozim zboku, aby sa nahrievali oba konce sucasne. Suciastka me tendenciu sa lepit na hrot, preto je pri oddialeni hrotu casto potrebne ju drzat na mieste nejakym tenkym predmetom.
Jarosinek

#9 Příspěvek od Jarosinek »

To jsem dělal,pinzetou a pak i jehlou, ale když jsem pájel druhou stranu, tak se stejně ten odpor no popojel , nedá se to přidržet tak aby se to nehlo. Teď mě napadlo desku do svěráku to jsem měl , dát do vrtačky úzkou kulatinu a nastavit aby tlačila stále na to místo . Mám stojanovou vrtačku tedy se stativem. Ale asi moc komplikovaný.

// a horkovzdušnou pistolí bych zase zničil polovodiče..
VASEK_W

#10 Příspěvek od VASEK_W »

Tak za prvé, není vůbec dobrý nápad lepit smd součástky vteřinovým lepidlem. To se rozteče i tam kam nesmí - na pájecí plošky, no a pak to samo připájet nejde, páč tam vadí ten vteřiňák. Musí se dát opatrně mechanicky pryč. Ale vzhledem k výše uvedeným nezkušenostem s těmito smd součástkami opravdu doporučuji někoho, kdo to opravdu umí a ví, co dělá a proč.
Jen tak mimochodem, ten jeden zničený mikrospínač bez vršku a kontaktu má na svědomí kdo?

Vašek
Jarosinek

#11 Příspěvek od Jarosinek »

Vteřinové lepidlo jsem odstranil. Kdybys poradil jak ten odpor přichytit aby se nepohnul..
Ten spínač , to tam už bylo když jsem to auto kupoval. To je nefunkční i u prvého DO. Nejde vypnout zvuk to pípnutí. To přežiju.
BOBOBO

#12 Příspěvek od BOBOBO »

Není třeba nic přichytávat . Když použiješ odpovídající tavidlo , bude pájka jen tam , kde má být .
EKKAR

#13 Příspěvek od EKKAR »

No a co kdyby ses konečně odtajnil a podle bodu 2 Pravidel si do profilu uved aspoň regionálně svoje bydliště, aby se ti ozval někdo, kdo to k tobě má blízko - a ten zpropadenej odpor ti na destičku heftnul?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Jarosinek

#14 Příspěvek od Jarosinek »

EKKAR
Dobrej nápad ,je to tam.
Jarosinek

#15 Příspěvek od Jarosinek »

Nikdo už nic? Potřeboval bych to schema. kupovat takových kondenzátorů v provedení micro SMD se mi nechce. A ví někdo kde nejlíp objednat?
Odpovědět

Zpět na „Součástky“