PARKSIDE PERFORMANCE® Smart akumulátor 20 V/8 Ah PAPS 208 A1

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
dracekvo

#61 Příspěvek od dracekvo »

Jakákoliv modelářská nabíječka.
Třeba s imax b6ac nebudeš muset ani řešit zdroj.
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od RayeR »

Na webu jsem to zminoval, pouziam iMax B6 uz radu let a spokojenost. Umi az 6 clanku. Na vsech viceclankovych baterkach sem si vyvedl odbocky na pinheader a pripojuju to na tu nabijecku na balancni konektor...
Filas

#63 Příspěvek od Filas »

tyto baterky jdou v pohodě opravovat, už mě jich prošlo rukama pár desítek. Pokud se nenabíjí, tak jsou články rozbalancované, vnitřní balancování moc nefunguje. Pokud je baterka uplně mrtvá, nenabíjí se, tak vetšinou odejde bluetooth modul.
looker

#64 Příspěvek od looker »

Ahojte, opravoval jsem dva akupaky PAPS208.
Oba stejné postižení, propálený odpor a 3V3 regulátor a samozřejmě BT modul - ten jsem sundal.
Problém je, že je nabíječka (PLG20 C3) nenabíjí, po vložení svítí na nabíječce stále zelená a na baterce se rozsvítí všechny tři diody a pak zhasnou.
Změřil jsem články a chci se zeptat, jestli je to fakt tak citlivé na rozdíl napětí na článcích?
naměřil jsem
3.808
3,803
3,789
3,845
3,843
czatlantis

#65 Příspěvek od czatlantis »

Ahoj, jen pro info - PAPS 208 A1 a nefunkční balancování:

mám dva kusy tohoto aku v sekačce co se používají vždy spolu v sérii. V poslední době jsem si všimnul, že po sekání je jeden vždy "o čárku" vybitější než druhý. Jinak ale vše funguje.

Když jsem oba rozebral, tak ten vybitější měl rozházené napětí na článcích - rozdíl v nabitém stavu kolem 0,1V. Ten druhý napětí krásně srovnané, maximální rozdíl 0,01V.
Nejdřív jsem to začal jen manuálně balancovat zdrojem s tím, že balancer asi srovnává až větší rozdíly. Když jsem ale dobil do nejvybitějšího článku kolem 600mAh a ještě pořád to nebylo srovnáno, tak jsem si uvědomil že rozdíl 0,1V je asi fakt hodně...

Když jsem v tom dobrém zdrojem rozhodil napětí na článcích, tak začal hned balancovat (objevilo se napětí na 100ohm odporu u toho nejnabitějšího článku).
U toho špatného ale ani při ještě větším rozhození ke spuštění balancování nedošlo.
Napadlo mě udělat restart toho řídicího IC, že jsem odpojil jeho napájení (odpájel jsem diodu co vede k 3.3V LDO a pak ji vrátil). Tohle pomohlo a ihned to začalo články balancovat. Do rána napětí srovnané, maximální rozdíl jako u toho zdravého - 0,01V.
Ten řídicí integráč byl asi v nějakém kousnutém stavu.
PetrSinger

#66 Příspěvek od PetrSinger »

RayeR píše: 24 zář 2024, 21:28 Na webu jsem to zminoval, pouziam iMax B6 uz radu let a spokojenost. Umi az 6 clanku. Na vsech viceclankovych baterkach sem si vyvedl odbocky na pinheader a pripojuju to na tu nabijecku na balancni konektor...
Můžeš prosím ukázat, jak přesně to máš pořešené?
Ať nemusím používat toto humpolácké řešení.
Díky.
Přílohy
parkside balancing.jpg
parkside balancing.jpg
RayeR
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od RayeR »

No jediny rozdil je, ze ty dratky od clanku mam dotazene na pinovou listu-samicku, ktera je prilepena tavnakem nekde vevnitr na kraji krabicky akumulatoru, z boku je k tomu udelana odpovidajici dira a pak tam zapojim ten balancni kablik mezi nabijecku a aku, ktery ma na konci piny, ktere strcim do te samicky. Pak jeste pripojim ty silove + a - svorky tema kablikama co jsou od nabijecky. Zadne veda, akorat ze pak z akumulatoru nic neplanda a 1 balancni kablik pouzivam pro vice aku...

Tady mam zrovna jeden repasovany akupack k bosce, kde sem pouzil lipolku uz s balancnim konektorem od vyroby, tak sem ho tam jen zafixoval do steny krabicky - to bile v pravem dolnim rohu: http://rayer.g6.cz/elektro/liionchg/repase1.jpg
BTW s tou lipolkou z alika celkem spokojenost, mam ji tam uz radu let, ma to vetsi vykon, je lehci a proti NiCd zustava dlouho nabita (nenechavam zas dlouho nabito na max) - nemusim predem nabijet kdyz chci zrovna nahodne neco privrtat...
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“