Propojovací šňůry

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Yarda1

Propojovací šňůry

#1 Příspěvek od Yarda1 »

Kupoval jsem si něco v Hornbachu a viděl jsem tam tohle
https://www.zarovky.cz/data/imgauto/5/0 ... 0101-1.jpg
Nikdy předtím jsem nic takového neviděl - pravda nepotřeboval jsem to shánět.
Sice si propojovací šňůry dělám sám, ale za ty peníze (105Kč)..., tak jsem si jedny hodil do košíku. Ono se to někdy hodí (a když se to nehodí, tak se to vyhodí).
V pravém horním rohu je upozornění, že je to je max. na 30/60V.
Kdyby to někdo po Praze sháněl, bylo to tady:
https://maps.app.goo.gl/YqD41Xrcq84GL4mt7
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Je to šmejd s malým průřezem vodičů a kdoví, jestli je tam vůbec nějaká měď. Kdysi jsem je koupil a taky rychle zahodil.
jirka5

#3 Příspěvek od jirka5 »

Nevidím nejmenší důvod k tomu, abych si tenhle čínskej šmejd kupoval. Vodiče CYA lze koupit ve velkoobchodech elelektro, ale zkuste sehnat klasické české banánky a krokosvorky (družstvo Disk Říčany).
ferdislav

#4 Příspěvek od ferdislav »

Kvalitních bananků mám relativně dost,ty jsou supr, ale ty krokosvorky se mi nezdají dobré
https://elektrobastlirna.cz/download/fi ... 1635167490
ZVUK2000

#5 Příspěvek od ZVUK2000 »

Určitě budou stát za prd vodiče. Na měření nízkých odporů a větších proudů nanic.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jjilek »

Zřejmě stejné "krokosvorky" mám, ale je to skutečně téměř k ničemu. Blbě se s nimi pracuje, bužírka popojíždí a nejdoum potom otevřít. Také přechodový odpor poniklovaných? svorek je nějaký divný.
kondor

#7 Příspěvek od kondor »

Jak to na sobě má tu skvělou značku EMOS tak od toho hned dávám ruce pryč. Neskutečný šmejd
Yarda1

#8 Příspěvek od Yarda1 »

Já si taky o tom myslím své. Ale vnouček dorůstá do věku kdy by se o to mohl začít zajímat.
A za ty peníze...
Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

kondor píše: 25 črc 2026, 11:30 Jak to na sobě má tu skvělou značku EMOS tak od toho hned dávám ruce pryč. Neskutečný šmejd
Pro ukazovátko-indikátor DT-830 a jeho klony dostačující. K normálnímu měřáku typu zMETEX a podobnýmu si snad každej koupí šňůry s odpovídajícím izolačním stavem. Mám je například v autě nebo si tenhle ukazovací přístrojek strčím do kapsy, když mi někdo tvrdí, že mu nejde zásuvka u postele - na proměření jeho lampičky ve vypnutým stavu. Na učení ve školním labáku, kde provozní napětí nepřekročí 48V taky dobrý.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ferdislav

#10 Příspěvek od ferdislav »

Yarda1 píše: 25 črc 2026, 22:08 Ale vnouček dorůstá do věku kdy by se o to mohl začít zajímat.
Ono je to dvoušečné,když pak,díky té "kvalitě" naměří pětkrát něco jiného, odpor nebude odpovídat popisu rezistoru atp. tak ho to může taky trochu odradit
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Taky jsem sháněl nové šňůry CAT-III k Metexu. Celkem zbytečně, měřák je jen CAT-II, ale spíše pro jistotu. Jedny mi měl vyzvednout kolega, když jel pro měřáky po kalibraci, ale nakonec na mě s prodejcem zapomněli oba dva. A já jsem ještě dlouho neměl cestu přes Jaroměř...
S představou šňůr, které už od pohledu budí důvěru, jsem se poohlédl mezitím jinde.
Ano, důvěra v to, že mě ty šňůry nezklamou, ta je důležitá.
Zarazilo mě, že pár šňůr s hroty na Allegru (pod značkou Prolech) stojí stojí sedm pětek, v jakési mototechně (stejné šňůry, jen pod "značkou" ProfiCars) necelých devět, zatím, co jinde pod "značkou" PeakTech opět identické šňůry stojí třistapade. Elimu mám v místě, tady nabízeli šňůry BB58 za dvě stovky, ty už vypadají trochu jinak, ale je to Emos, s touto značkou mám zkušenosti značně rozporuplné.
Už jsem neměl moc času na shánění, tak jsem se stavil ještě u Vrcků v elektře o kousek níž, tam šňůry neměli pro změnu žádné, ale koupil jsem tam za cenu slušných šňůr rovnou celý měřáček FK8550 i se šňůrami. Měří překvapivě dost přesně a do auta je dobrý. Stejně mi ho zabavil synek, taky si ho vozí v autě, pochybuji, že ho ještě někdy přinese.
A já místo toho v autě vozím AC/DC multimetr klešťák Parkside. Taky v terénu a na cestách obvykle stačí. A ten Fnirsi DST-210, co jsem ho pořídil nedávno, se k němu vždycky vejde.
ZVUK2000

#12 Příspěvek od ZVUK2000 »

Kvalitní šňůry stojí víc jak levný měřák.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“