Hape píše: 21 črc 2026, 19:52
Nevím jestli volím správné vlákno, ale vidím, že se ti řeší fungování nového fóra, tak to vkládám sem.
Myslím, že jsem našel malou chybu. Na hlavní stránce v panelu "Nedávná témata" v odkazu na toto vlákno, překrývá nadpis "VÍTEJTE . . . " ikonka kancelářské svorky ukazující, že v některém z příspěvků je vložená příloha.
Vracím se k mému hlášení chyby. Jelikož chyba stále přetrvává a změna velikosti stránky v prohlížeči Edge (jiný neprovozuji) nevede k nápravě, vzal jsem si na pomoc Copilota a zjišťoval jsem s jeho pomocí, jestli je chyba v mém prohlížeči nebo na webu. A došli jsme k závěru, že chyba je s největší pravděpodobností na straně webu.
Sice tomu vůbec nerozumím, ale snad ode mně není moc velká troufalost, když sem vložím pro admina zprávu, co mi připravil Copilot:
U některých příspěvků se v pravém panelu „Nedávná témata“ zobrazuje ikonka kancelářské sponky (indikace přílohy), která se překrývá s textem nadpisu tématu. Ikona je umístěná příliš blízko textu a v úzkém sloupci způsobuje jeho přepisování.
Problém jsem ověřil pomocí DevTools. Ikonka není vložená v HTML jako obrázek, ale je generovaná pseudo‑elementem
::before z FontAwesome. Konkrétní styl, který se na ikonku aplikuje, je:
Kód: Vybrat vše
.icon, .button .icon, blockquote cite:before, .uncited:before {
display: inline-block;
font-family: FontAwesome;
font-weight: normal;
font-style: normal;
font-variant: normal;
font-size: 14px;
line-height: 1;
text-rendering: auto;
-webkit-font-smoothing: antialiased;
-moz-osx-font-smoothing: grayscale;
}
.icon:before {
padding-right: 2px;
}
Pseudo‑element
::before má nastavené odsazení pouze
padding-right: 2px;, což je velmi málo. V pravém panelu je navíc málo místa, takže se text nemá kam posunout a dochází k překryvu ikonky přes nadpis.
Řešení je jednoduché — stačí zvětšit odsazení mezi ikonou a textem. Například:
padding-right: 6px;
}
nebo alternativně:
margin-right: 6px;
}
Tím se ikonka oddálí od textu a překrývání zmizí.
Děkuji za zvážení opravy.
Jak jsem napsal výše, vůbec tomu nerozumím, tak netuším, jestli jsme se s Copilotem trefili do podstaty problému nebo jestli si klasicky vymýšlí, jako zatím každá mě známá UI.