VÍTEJTE NA NOVÝCH STRÁNKÁCH BASTLÍRNY!

❓ Připomínky a dotazy pro administrátory a moderátory. Zde řešte problémy s přihlášením či heslem, můžete navrhnout otevření nové rubriky v diskuzním fóru či napsat případné připomínky k portálu nebo diskuzi.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#286 Příspěvek od masar »

Každé fórum má svá specifika. Tohle fórum řeší i "rychlou pomoc" ve vláknech k tomu určených.
Ano, moje reakce nemusí být bezprostřední, ale je to na mém uvážení.
:wink:
josef_novak

#287 Příspěvek od josef_novak »

Pro tohle zkus požádat o chatovací okno na titulce EB, aby se nestalo, že bys přestřihl nesprávný drát.
masar

#288 Příspěvek od masar »

To není třeba. Mně vyhovuje stávající e-mailová notifikace.
samec

#289 Příspěvek od samec »

A prečo tu vlastne riešite mailové notifikácie cez štyri strany? Vadia nejako mailové notifikácie tomu, kto ich nepoužíva?
josef_novak

#290 Příspěvek od josef_novak »

Jen tu blbě kecáme o tom, že se dá existovat i bez nich. Pro někoho je důležitá okamžitá notifikace a reakce, kterou má nejspíš masar i změřenou. Možná by se měl u příspěvků objevit čas v desetinách.
Achab

#291 Příspěvek od Achab »

Bez notifikace mohu reagovat třeba až za řadu hodin nebo druhý den. Mezitím už příspěvek ztratí smysl, nebo diskuse ujede jinam. Jsem pro zachování a kdo to nepotřebuje, nemusí používat.
PotPalo

#292 Příspěvek od PotPalo »

Mám dotaz. Vidím tu veľa zmenených obrázkov užívateľov. To si oni sami zmenili len z dôvodu nového fóra, alebo to migrovaním vzalo obrázok zo skúšobnej verzie? Pripadá mi zvláštne že ľudia ktorí majú 10 rokov rovnaký obrázok si ho práve teraz zmenia. Moja identifikácia užívateľa podľa obrázku je tým narušená, až podľa mena zistím že je to tá istá osoba.

Mailová notifikácia sa dá vypnúť jednotlivo, takže kto ju nechce nech si ju vypne.

A užívateľovi p32 vypnúť funkciu editovania príspevkov, keď ju nechce. :twisted:
Naposledy upravil(a) PotPalo dne 07 srp 2026, 11:31, celkem upraveno 1 x.
Je na čase vymeniť primátora Bratislavy, a celú tú neschopnú pakáž okolo.
josef_novak

#293 Příspěvek od josef_novak »

To ses ještě ani nepodíval do nastavení, co je tam jiného/nového.
rampage

#294 Příspěvek od rampage »

ešte sa tam nepozrel, rozdýchava senzorické preťaženie :D
Karel_IV
Superadmin

#295 Příspěvek od Karel_IV »

PotPalo píše: 07 srp 2026, 11:29 Mám dotaz. Vidím tu veľa zmenených obrázkov užívateľov. To si oni sami zmenili len z dôvodu nového fóra, alebo to migrovaním vzalo obrázok zo skúšobnej verzie? Pripadá mi zvláštne že ľudia ktorí majú 10 rokov rovnaký obrázok si ho práve teraz zmenia. Moja identifikácia užívateľa podľa obrázku je tým narušená, až podľa mena zistím že je to tá istá osoba.
Ano, uživatelé si ho sami změnili, nejspíše kvůli možnosti vyššího rozlišení
Tvrzení, že člověk používá pouze 10 % mozku, je nesmyslná dezinformace.
Pravdou je, že pouze 10 % lidí používá mozek.
EKKAR

#296 Příspěvek od EKKAR »

Je potřeba si uvědomit, kolik let Bastlírna zůstávala viset na úrovni zobrazování z polovičky "nultejch" let jednadvacátýho století. Migrací přeskočila bezmála 20 let, během kterejch ti ostatní postupně inovovali. Srovnal bych to se Škodofkou z konce 80.let - když ze šáde/rapida s koncepcí "fšeckofzadu" skoro ze dne na den přešla na "fáčko = fšeckofpředu" ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#297 Příspěvek od p32 »

PotPalo píše: 07 srp 2026, 11:29 Mailová notifikácia sa dá vypnúť jednotlivo, takže kto ju nechce nech si ju vypne.
A užívateľovi p32 vypnúť funkciu editovania príspevkov, keď ju nechce. :twisted:
Koukám, že až si projdeš celé nastavení a možnosti, tak zvládneš napsat příspěvek i bez dodatečného editování. :D
RayeR

#298 Příspěvek od RayeR »

Ale samozrejme ze to vyuziju i k rychlejsi reakci na foru, pokud zrovna muzu datlit. Vim ze si muzu vyhledat sve prizpevky nebo kouknout na upozorneni na hlavni strance, ale to fakt nechci kazdy den otevirat desitky webovek ruznych for a tam hledat, jesi nahodou nekdo neoodpovedel, pochop ze lidi maji i jine veci na praci. Na mail se mi to agreguje vse na 1 misto.
josef_novak

#299 Příspěvek od josef_novak »

Stejně nejsou emaily z domény elektrobastlirna.cz vůbec košér. Chybí jakýkoliv SPF a DKIM záznam (ebastlirna.cz má stále aspoň SPF) a nevypadá to ani, že by byl nastavený DMARC záznam. Má nesprávný PTR záznam (cst2-115-159.cust.vodafone.cz), protože IP adresa je sdílená. Vše tohle žádné reputaci u emailových služeb nepřidá a časem se může dít cokoliv (od končení zpráv ve SPAMu až po blokaci domény). Možná si bude stačit objednat více sledování přes email.
masar

#300 Příspěvek od masar »

O.T. To jsou jistě zajímavé informace, určené hlavně pro adminy EB.
Přesto mi spíše připomněly Ezopovu bajku, kde liška se zvoláním "...beztak jsou kyselé!" opouští vinici.

Zpět na „Provoz fóra“