Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
HF_Tech

#886 Příspěvek od HF_Tech »

Co to bylo za jezevčíka? BM370 to rozhodně není.
https://aukro.cz/historicky-osciloskop- ... 7125634769
jezevec
Hlavní moderátor

#887 Příspěvek od jezevec »

To je nějaký samodomo bastl.
msar

#888 Příspěvek od msar »

Pikofarad

#889 Příspěvek od Pikofarad »

🤣🤣Nějaký šprýmař mu zmařil aukci.Lidé se baví různě.Známý co dost prodává hlásil,že 20% aukráku nezaplatí i když se jedná o menší částky.
rnbw

#890 Příspěvek od rnbw »

To priblizne sedi. Zacal som tam predavat len nedavno - predal som len 9 veci. Jeden nezaplatil a nekomunikoval, dalsi vraj prihodil omylom, ale ozval sa vcas, tak nedostal hodnotenie.
ondraN

#891 Příspěvek od ondraN »

Mám u každé aukce nastaveno že mohou přihazovat jen ověření uživatelé. Tyhle šprýmaři to většinou nejsou a tak nemám žádný problém.
msar

#892 Příspěvek od msar »

24.7. zakoupil ověřený uživatel věc, kterou jsem prodával na Aukru, dosud nezaplatil, neodpověděl na zaslanou zprávu ani mě jinak nekontaktoval.
Dlouhodobě je zajímá jen shrábnout provizi (vedení Aukra).
Před lety jsem tam vydražil věc a zaplatil za ní, prodávající nic neposlal (podvedených bylo více). Z Aukra mi napsali: běžte si na policii, my s tím nic dělat nemůžem
rnbw

#893 Příspěvek od rnbw »

Proviziu ti vratia, ked si vyklikas ziadost, len to dlho trva.
kejki

#894 Příspěvek od kejki »

msar píše: 13 srp 2026, 08:48 24.7. zakoupil ověřený uživatel věc, kterou jsem prodával na Aukru, dosud nezaplatil, neodpověděl na zaslanou zprávu ani mě jinak nekontaktoval.
Dlouhodobě je zajímá jen shrábnout provizi (vedení Aukra).
Před lety jsem tam vydražil věc a zaplatil za ní, prodávající nic neposlal (podvedených bylo více). Z Aukra mi napsali: běžte si na policii, my s tím nic dělat nemůžem
Když jsi zaplatil přímo, tak opravdu nemohou nic dělat. Teď si můžeš vybrat, jestli zaplatíš pozdržení peněz a ochranu, nebo ne.
rnbw

#895 Příspěvek od rnbw »

Bec ochrany kupujucich mozu akurat vyzvat predajcu, aby ti poslal vydrazenu vec alebo vratil peniaze - a zablokovat ucet, ak to neurobi. Ked je to ale bezcenny ucet zalozeny len na ucel podvodu, tak to nepomoze.
msar

#896 Příspěvek od msar »

Vrácení provize je podmíněno tím, že "kupující" odsouhlasí, že nedošlo k dokončení obchodu. Tím už jsem si párkrát prošel

Před mnoha lety, když ještě nebyla ochrana kupujících, mělo aukro jakousi garanci, kterou se chlubili, že podvedenému uhradí škodu, která mu vznikla. Jak jsem potom zjistil v podmínkách ale bylo, že se musí podat oznámení na policii. A komu se chce, kvůli třeba 100Kč, strávit hodinu času tím, že pojede na fízlárnu, tam to sepisovat, potom mu budou chodit dopisy, že to odložili. Nebo to vyšetří a na pachateli stejně nic nevymůžete.

Jsem tam registrovaný od 2011, občasně kupuju a prodávám a můj subjektivní pocit, že se stále zhoršují
ondraN

#897 Příspěvek od ondraN »

Možná to je tím, že se to obecně zhoršuje všude. Třeba prodej a nákup na běžných inzertních portálech, to je nářez :boid: Aukro je proti tomu pohoda.
Nedávno se mi na aukru stalo, že jsem měl několik příhozů, a ten poslední nereagoval. Chvíli jsem ho urgoval, pak zareagoval a že teď nemá peníze, jestli pár dní počkám. Tak jsem čekal, a pak mi prodejní rozhraní samo nabídlo, jestli nechci zboží nabídnout tomu předposlednímu zájemci. Souhlasil jsem a ten přihazující taky a na aukru se to všechno samo přehodilo a prodej proběhl. To je docela fajn funkce, o které jsem neměl tušení.
HF_Tech

#898 Příspěvek od HF_Tech »

Co je zajímavého na těhlech deskách: https://aukro.cz/karty-z-pc-na-zlato-re ... 7129447944 , že se o to tak perou?
Tady bych to i pochopil: https://aukro.cz/karty-z-pc-na-zlato-re ... 7129448198
Celeron

#899 Příspěvek od Celeron »

Něco jsem koupil na Aukru od prodejce s 98% pozitiv z asi 2700 prodejů. Je to už týden, deklaroval dodání do 3 dnů a stále nic, na Aukru je už třetí den status "Doručování zásilky". Napsal jsem mu, zatím nic. Už jsem na Aukru léta nic nekupoval, jak v takovémto případě postupujete?
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
jenicek

#900 Příspěvek od jenicek »

Nenapsal jsi čím sis to nechal poslat a jaks platil. Jinak nevím proč se ptáš tady, napsals mu?

Zpět na „Nezařaditelné“