NJ, 8.8. 2026 & setkání členů fóra
Moderátor: Moderátoři
-
samec
-
ZVUK2000
Tak to jsem rád že už to hraje.. Jinak pro ostatní, přivezl jsem 9 modulů stereo zesilovače 2x20W s výrobní vadou. Jako vodítko schéma předchozí verze a následující. Lubošovi i Křemíkovi už to hraje. Ještě jich mám cca 15 a pokud dorazím v sobotu do Holic tak je vezmu s sebou a zkusím předat někomu kompetentnímu ať to rozdá dalším účastníkům bastlirny kteří si chtějí vyhrát.Kremik píše: 15 srp 2026, 01:46 Zvuk2000 > Tak. Jsem hotov.
Hraje jak víno!
Ale nebudu psát čím to je, abych Ti nepokazil "soutěž"![]()
-
Kremik
Nevěděl jsem, že schémata jsou "předchozí a následující". Ta chyba je v obou stejná. Tak aby nebyla další várka na rozdávání
-
Kremik
Jako etalon kvality používám svoji verzi AB zeslíčku, kde se klíďák přelévá z jednoho trandu na druhý pouze při průchodu proudu kolem nuly. Vznikl víceméně náhodou, ale velmi mě překvapil. Tenhle spíňáček mě asi donutí ho zas po dlouhé době vytáhnout a porovnat.
Normálně v dílně používám běžnou věž víceméně jen jako rádio. Nehraje vůbec špatně, opravdu příjemný zvuk. Ale po těchdle "poslechovkách" ji obvykle tak dva týdny ani nezapnu. Prostě je pak najednou naprosto "fádní". Ovšem porovnávám neporovnatelné - zvuk CD versus FM a i umístění repro je jiné.
Edit: Opravena chyba v čísle bedničky (uff, ještě že jsem to stihl...
-
lesana87
-
Kremik
Ale abych tu desku jen nechválil, má ještě jednu nectnost. Neustojí zvlnění napájení na vstupu. Má tendenci se rozhoupat na kmitočtu pár Hz a při vyšší hlasitosti a přidaných basech se k tomu snadno nechá zlákat a pak už se z toho sama nedostane ani při úplně staženém signálu. I to se však dá snadno odstranit. Dokonce se k tomu hodí zapomenuté slepé střevo. Jedna součástka se vyhodí, druhá připojí krátkým kablíkem. Estetická nedokonalost, ale pak už deska pere do roztrhání těla a nerozhodí ji vůbec nic. Vše pak popíšu, až to bude aktuální.
-
judeware
-
lesana87
-
judeware
-
judeware
Tohle by měli vidět lidi z fóra! Kdo míň kecá, více dělá. Stačí se tady rozhlédnout!!!
Úpravy MC600 by měl veřejně sesumarizovat Luboš sám. Mě už při třetí návštěvě skoro nic nepřekvapilo, ale obecně nejvíc zájmu sklidila "tyristorová ústředna domácích svolávačů" a hardwarové řešení běžícího nápisu názvů stanic tuneru (jen se SRAM 2K×8 a číslicovými obvody, bez MCU). A samozřejmě i dálkově ovládané přístroje, které nativně žádný přijímač DO (a interní mikropočítač) neobsahují.
-
lubos1961
Ahoj, no chvíli jsem u syna na brigádě a tady se to pěkně rozjelo.Kremik píše: 15 srp 2026, 15:08 Jinak na těch deskách je i slepé střevo - dvě součástky navíc, zbytečně, protože nic nedělají. Zapomenutý zbytek po "katování kostů". Tak můžete hledat
No to bylo hned první co mě praštilo do očí, tady jde vidět, jak jim funguje vývoj. Ušetří tranzistor, upraví plošný spoj a nyní zbytečný odpor s kondenzátorem tam nechají a stále i v dalších verzích to osazují!
-
Kremik
-
judeware
Zkušenější členové fóra by v mé kamuflážní větě měli poznat pět členů bastlírny na něž (i na jiné) při debatě došlo.judeware píše: 10 srp 2026, 22:28 Poté se chválilo, tj. padla jména věcných znalců neoblíbené královny věd, modrých komplexních obyvatel slovenské metropole, univerzálů stylu "od všeho trochu" (s mírnými výhradami, pokud jde o míru jejich sebereflexe) a vypíchnutí mnohých dalších, na které jsme si vzpomněli, jesenické a luhačovické nevyjímaje.
Lubos1961 je sice zaneprázdněn, ale zcela jistě na mou žádost rád časem doplní informace o věcech, které nás zaujaly nejvíc (tyristorová ústředna domácích svolávačů, úpravy MC600Q, řešení komplexního D.O. vlastnoručně vyráběné mnohaprvkové věže).
-
Cust