NJ, 8.8. 2026 & setkání členů fóra

Aktuality a zprávy z oblasti elektroniky, komunikační a výpočetní techniky, teorie či software

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samec

#16 Příspěvek od samec »

To je predsa jednoduché. Hostia sedia a hostiteľ nalieva.
ZVUK2000

#17 Příspěvek od ZVUK2000 »

Kremik píše: 15 srp 2026, 01:46 Zvuk2000 > Tak. Jsem hotov.
Hraje jak víno! :D
Ale nebudu psát čím to je, abych Ti nepokazil "soutěž" :wink:
Tak to jsem rád že už to hraje.. Jinak pro ostatní, přivezl jsem 9 modulů stereo zesilovače 2x20W s výrobní vadou. Jako vodítko schéma předchozí verze a následující. Lubošovi i Křemíkovi už to hraje. Ještě jich mám cca 15 a pokud dorazím v sobotu do Holic tak je vezmu s sebou a zkusím předat někomu kompetentnímu ať to rozdá dalším účastníkům bastlirny kteří si chtějí vyhrát.
ZVUK2000

#18 Příspěvek od ZVUK2000 »

rnbw píše: 15 srp 2026, 13:37 Lubos je vpravo.
Na tebe také přišla řeč. Ale můžeš být klidnej. Jen v dobrém slova smyslu.
Kremik

#19 Příspěvek od Kremik »

Jako zesík k "nářaďové" baterce je to supr věc a s vhodnými repro udělá hodně parády.
Nevěděl jsem, že schémata jsou "předchozí a následující". Ta chyba je v obou stejná. Tak aby nebyla další várka na rozdávání :D Jinak na těch deskách je i slepé střevo - dvě součástky navíc, zbytečně, protože nic nedělají. Zapomenutý zbytek po "katování kostů". Tak můžete hledat :wink:
Kremik

#20 Příspěvek od Kremik »

Mi to nedá, abych ten krám ještě jednou nepochválil. To hraje krucinál fakt dobře a čistě. A co víc, má to dobře udělaný Baxandall. Tyhle korektory většinou zvuk jen przní, člověk je rád, že najde nějakou polohu, v níž je to vůbec poslouchatelné. Jen párkrát jsem narazil na korektor, který by mi vyhovoval. A tenhle je jeden z nich. Budu se někdy muset kouknout, jak je možné, že když jsou všechny principielně stejné, jsou mezi nimi takové rozdíly. Nádhera poslouchat. A to ten zeslíček mám zapojen jen na obyčejné dřevěné bedýnky (1PF 067 33). (Hrají úplně stejně jako 62, tak budu muset někdy nakouknout dovnitř, zda je tam konďas nebo výhybka).
Jako etalon kvality používám svoji verzi AB zeslíčku, kde se klíďák přelévá z jednoho trandu na druhý pouze při průchodu proudu kolem nuly. Vznikl víceméně náhodou, ale velmi mě překvapil. Tenhle spíňáček mě asi donutí ho zas po dlouhé době vytáhnout a porovnat.
Normálně v dílně používám běžnou věž víceméně jen jako rádio. Nehraje vůbec špatně, opravdu příjemný zvuk. Ale po těchdle "poslechovkách" ji obvykle tak dva týdny ani nezapnu. Prostě je pak najednou naprosto "fádní". Ovšem porovnávám neporovnatelné - zvuk CD versus FM a i umístění repro je jiné.

Edit: Opravena chyba v čísle bedničky (uff, ještě že jsem to stihl... :twisted: )
Naposledy upravil(a) Kremik dne 17 srp 2026, 15:37, celkem upraveno 1 x.
lesana87

#21 Příspěvek od lesana87 »

Takže Křemík, judeware, ZVUK a Luboš?
Kremik

#22 Příspěvek od Kremik »

lesana - :potlesk:
Ale abych tu desku jen nechválil, má ještě jednu nectnost. Neustojí zvlnění napájení na vstupu. Má tendenci se rozhoupat na kmitočtu pár Hz a při vyšší hlasitosti a přidaných basech se k tomu snadno nechá zlákat a pak už se z toho sama nedostane ani při úplně staženém signálu. I to se však dá snadno odstranit. Dokonce se k tomu hodí zapomenuté slepé střevo. Jedna součástka se vyhodí, druhá připojí krátkým kablíkem. Estetická nedokonalost, ale pak už deska pere do roztrhání těla a nerozhodí ji vůbec nic. Vše pak popíšu, až to bude aktuální.
judeware

#23 Příspěvek od judeware »

Kdybych nebyl po údržbě těla (jednou za kvartál), vyhlížel bych výrazně mladší (lidé to tvrdí) a nikoli jako ochranka a záhadný fantomas.
lesana87

#24 Příspěvek od lesana87 »

Od čeho je ten brutální ovladač na stole vedle krabičky s kapesníkama? 8O
judeware

#25 Příspěvek od judeware »

To je Lubošův ovladač domácího zesilovače, tuneru, mgf. SM, CD v krabici od SM a též ovladač MC600 (s mnoha úpravami).
judeware

#26 Příspěvek od judeware »

ZVUK2000 (poté, co shlédl sbírku rádií a vyšperkovanou sestavu audiopřístrojů, která reaguje na zmíněný ovladač):
Tohle by měli vidět lidi z fóra! Kdo míň kecá, více dělá. Stačí se tady rozhlédnout!!!

Úpravy MC600 by měl veřejně sesumarizovat Luboš sám. Mě už při třetí návštěvě skoro nic nepřekvapilo, ale obecně nejvíc zájmu sklidila "tyristorová ústředna domácích svolávačů" a hardwarové řešení běžícího nápisu názvů stanic tuneru (jen se SRAM 2K×8 a číslicovými obvody, bez MCU). A samozřejmě i dálkově ovládané přístroje, které nativně žádný přijímač DO (a interní mikropočítač) neobsahují.
lubos1961

#27 Příspěvek od lubos1961 »

Kremik píše: 15 srp 2026, 15:08 Jinak na těch deskách je i slepé střevo - dvě součástky navíc, zbytečně, protože nic nedělají. Zapomenutý zbytek po "katování kostů". Tak můžete hledat
Ahoj, no chvíli jsem u syna na brigádě a tady se to pěkně rozjelo.

No to bylo hned první co mě praštilo do očí, tady jde vidět, jak jim funguje vývoj. Ušetří tranzistor, upraví plošný spoj a nyní zbytečný odpor s kondenzátorem tam nechají a stále i v dalších verzích to osazují!
Kremik

#28 Příspěvek od Kremik »

Náhodou - dobře to mají vymyšlený. Když si koupíš třeba košili, taky tam někdy bývá knoflík navíc, pro případ ztráty. Vědí, že kondíky odcházej, tak už rovnou připraví jeden náhradní. Pěkně přes odpor na napájení, aby už byl i naformovaný. Tomu říkám, panečku, služba! :D
A jak se mi hned hodil! :D
judeware

#29 Příspěvek od judeware »

ZVUK2000 píše: 15 srp 2026, 14:56
rnbw píše: 15 srp 2026, 13:37 Lubos je vpravo.
Na tebe také přišla řeč. Ale můžeš být klidnej. Jen v dobrém slova smyslu.
judeware píše: 10 srp 2026, 22:28 Poté se chválilo, tj. padla jména věcných znalců neoblíbené královny věd, modrých komplexních obyvatel slovenské metropole, univerzálů stylu "od všeho trochu" (s mírnými výhradami, pokud jde o míru jejich sebereflexe) a vypíchnutí mnohých dalších, na které jsme si vzpomněli, jesenické a luhačovické nevyjímaje.
Zkušenější členové fóra by v mé kamuflážní větě měli poznat pět členů bastlírny na něž (i na jiné) při debatě došlo.

Lubos1961 je sice zaneprázdněn, ale zcela jistě na mou žádost rád časem doplní informace o věcech, které nás zaujaly nejvíc (tyristorová ústředna domácích svolávačů, úpravy MC600Q, řešení komplexního D.O. vlastnoručně vyráběné mnohaprvkové věže).
Cust

#30 Příspěvek od Cust »

no jo, o mě se nemluví nikdy :lol:

Zpět na „Co je nového?“