Zajímavé nabídky na Aukru, Bazoši apod. 2

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RX-20
Doporučuje se dohled moderátorů

#901 Příspěvek od RX-20 »

ondraN píše: 13 srp 2026, 13:52 Možná to je tím, že se to obecně zhoršuje všude. Třeba prodej a nákup na běžných inzertních portálech, to je nářez :boid: Aukro je proti tomu pohoda.
Jo, souhlas. Třeba sbazar. Nazývám to "sockobazar". To je katastrofa. Ti lidi tam jsem mentálně zaostalí. Napíšu jim, aby mi poslali majl s adresou a jménem a příjmením, kam se má věc poslat. Odpověď: "kde bydlíte?" Když se věc prodá, ještě týdny mi píší jiní lidi, do chatovníku, že by si tu věc koupili. Mají tam napsáno "PRODÁNO", ale oni to nechápou.
S časem se vše zhoršuje (zákon prof. Parkinsona).
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
RX-20

#902 Příspěvek od RX-20 »

jezevec píše: 22 črc 2026, 21:03 To je nějaký samodomo bastl.
To není samodomo. To se kdysi vyrábělo. Typ už si nepamatuju.
Diskuze s hlupákem je ztráta času, protože hlupák vás stahne na jeho úroveň a umlátí vás jeho hloupými argumenty.
RX-20

#903 Příspěvek od RX-20 »

HF_Tech píše: 14 srp 2026, 08:24 Co je zajímavého na těhlech deskách: https://aukro.cz/karty-z-pc-na-zlato-re ... 7129447944 , že se o to tak perou?
Tady bych to i pochopil: https://aukro.cz/karty-z-pc-na-zlato-re ... 7129448198
To kupují lidi z generace "D". Lidi z generace "Z" by to nekoupili.
Oboje je k ničemu, ty konektory z desek z druhé nabídky stejně bez poničení nevyndáš. A i kdyby, prostě se to nevyplatí, ani na konektory, ani na zlato.
xsc

#904 Příspěvek od xsc »

Celeron píše: 14 srp 2026, 15:03 Něco jsem koupil na Aukru od prodejce s 98% pozitiv z asi 2700 prodejů. Je to už týden, deklaroval dodání do 3 dnů a stále nic, na Aukru je už třetí den status "Doručování zásilky". Napsal jsem mu, zatím nic. Už jsem na Aukru léta nic nekupoval, jak v takovémto případě postupujete?
Dost často se tohle stává u takových těch vetešníků, co na Aukru prodávají. Oni to pošlou, ale až se jim nakupí hromada. Pokud jsi platil s tou ochranou kupujících, tak ti vyskočí, že bys měl potvrdit převzetí zboží. Aby mě to neotravovalo, tak dám odsunout o tři dny a kašlu na věc. Zatím mě to vždycky přišlo.
jardafiala

#905 Příspěvek od jardafiala »

Na aukru nakupuju léta a volím bez ochrany, zatím vše O.K., jen občas se protáhne odeslání. Na bazoši nakupuju tak, že se s prodávajícím dohodnu, zaplatím předem někdy i dopravu a též jsem neměl případ, že bych zaplacené nedostal.
Celeron

#906 Příspěvek od Celeron »

jenicek píše: 14 srp 2026, 16:28 napsals mu?
Ach jo, už i Ty neumíš číst, nebo nechápeš text? :roll: V dotazu jsem psal: "Napsal jsem mu, zatím nic".
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron

#907 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem se stal nejspíš obětí podvodníka. Po dotazu kdy odeslal zboží a jakou službou mi 14.8 napsal: Nerozumím vašemu dotazu zboží je odeslané
Máte nějaký nápad, co s tím?
Jirka

kejki

#908 Příspěvek od kejki »

Napsat, že zboží nedorazilo, ať podá u přepravce reklamaci. Protože běžně chodí právě přes aukro zpráva, že to bylo odesláno a vzápětí oznámení pošty, máme váš balík. U zásilkovny o něco později, ta hlásí tuším převzetí na depo.
ferdislav

#909 Příspěvek od ferdislav »

Použil jsi ochranu od Aukra
Nebo jsi zaplatil "jen tak"?
Doprava přes Aukro,nebo domluva s prodejcem?
Celeron

#910 Příspěvek od Celeron »

S ochranou, doprava přes Aukro do Balíkovny, co mám za rohem. Na sledováku Balíkovny je ze dne 9.8. "Obdrženy údaje k zásilce". Mělo by tam být "Zásilka přejata k dopravě" ale není. Prostě to Balíkovně 8 dní od objednání dopravy fyzicky nedoručil. Tak snad je ještě naděje.
Jirka

Hubert_79

#911 Příspěvek od Hubert_79 »

Nechci ti brát naději, ale na donesení balíku od přijetí údajů má běžný člověk sedm kalendářních dní, pak se balík stornuje. Je ovšem možné, že to má aukro jinak.
Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
ferdislav

#912 Příspěvek od ferdislav »

Když je to s ochranou tak je to v poho, dokud nepotvrdíš převzetí, tak mu peníze nedají.
Můžeš si i tu čekací dobu prodloužit, kdyby náhodou byl třeba balík zaseklej, ale mě v jednom dni přichází většinou zpráva od dopravce i od aukra o podání zásilky..
Ta ochrana je relativně drahá,ale máš klid že o peníze nepřijdeš.
felixbejk

#913 Příspěvek od felixbejk »

Ta ochrana kupujících je taky dobrá vyčůranost Aukra.
Mám zkušenost.
Nakopil jsem a zaplatil s ochranou.
Prodejce vydraženou věc neodeslal. Nechápu proč aukro vyzývá k potvrzení přijetí zboží, když zajišťují dopravu a tak ten systém přece ví, že zásilka nebyla odeslána.
Na mou zprávu prodejce nereagoval. Dal jsem tedy nahlásit problém. Dostal jsem automatickou odpověď, nebojte peníze jsou v bezpečí, ozveme se.
Po týdnu, přišla zpráva. Prodejce na výzvy nereaguje, peníze vracíme na váš účet. Samozřejmě bez částky za ochranu kupujících.

Takže vlastně bez zásahu člověka. Kliknu mám potíž, to vygeneruje kec pro mě, kec pro prodejce. Bez reakce to vygeneruje další kec pro mě a možná pro prodejce a pošle zpět část přijatých financí. Nikdo se nemusel případem zabývat vše obstaral systém.

Ale ano, aspoň nedostal všechny peníze prodejce, který nic neposlal.
rnbw

#914 Příspěvek od rnbw »

To je snad logicke, ze ti nevratia peniaze za sluzbu, ktora ti prave peniaze zachranila...
Pikofarad

#915 Příspěvek od Pikofarad »

Vymysleli to dobře,zkasírují prodejce i kupujícího.Když obchod neproběhne,tak 5-7% za ochranu jde do aukro kasy

Zpět na „Nezařaditelné“