Pračka TAMAT 690 - nechce se jí ždímat

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Artaban001

#16 Příspěvek od Artaban001 »

najdi hadičku od snímače hladiny, odpoj ji od bubnu a lehce do ni foukni. Musíš slyšet cvaknutí a pak ještě jedno (měří dvě hladinový polohy).
Programátor obsahuje část, kterou já nazývám elektromagnetická spojka. Tato část odpojí programovací vačky od pohonu do doby, kdy není splněna podmínka:

Praní - správná výška hladiny a teplota vody
Ždímání - hladina vody (žádná)

V reimu čekání běží jen reverzační část programátoru.

Můžeš zkusit, jestli Ti ta spojka dostává povel (měřením) a jestli funguje - na magnet připojíš 230V a musí sepnout.

Vadný "pohon" vyloučit, nebo potvrdit měřením napětí na svorkách motoru
U tatramatek (aspoň těch starejch jsou v podstatě dva motory v jednom "obalu" )
expert79

#17 Příspěvek od expert79 »

No včera jsem zkoušel profouknout ty čidla na hladinu. Jsou tam 2. Jedno má jednu polohu a jedno má dvě polohy. Dobrá zpráva je že to pomohlo. Špatná je že někdy se motor rozběhne na cca 1000 ot. a někdy na 2100 ot. (blbě se to měří, když se to mele). Při tom se dost rozpálí, že se na něm nedá udržet ruka.

Kondenzátor má 30 mikro (změřil jsem 29,1) a je tam jen jeden a měl by ho programátor přepínat na různé vývody motoru. Jak jinak změním směr otáček než vyměněním fáze a pomocné fáze. Navíc mi známý tvrdí že tento motor má 3 rychlosti.

Takže teď mám pocit jako by bylo něco s motorem a kvůli tomu se opalují kontakty na čidle a programátoru. No uvidím za týden, budu mít náhradní motor, programátor a elektroniku.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“