BOSCH PMS100

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ogie
Kontaktovat uživatele:

BOSCH PMS100

#1 Příspěvek od ogie »

Zdravím,
pánové nemáte někdo zkušennosti s opravou tohoto multiscopu, mám problém s napájecí částí, nejde nabíjení a ani nenastartuje.Nějak se v těch MOS tranzistorech ztrácím nemáte někdo schéma nebo aspoň nevíte kde ho sehnat ??
za jaké koliv rady děkuji.
jarda_k

#2 Příspěvek od jarda_k »

Schema nemám, co se s ním stalo?
ogie
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ogie »

majitel, chtel usetrit za originalni batery blok a koupil si clanky jenze na batery bloku je vyvedena zem od prvni baterky u plus kontaktu na merici kontakt, zrejme se podle nej ridi nabijeni. no a on na nej misto GND privedl plus a odpalil dobijeni. Par chyb uz jsem nasel ale porad mam na nabijecich kontaktech cca o 1,2 V mene nez potrebuji na akku (nabijim na nejakych 3,6 V). a uz si nevim rady, je to tri vrstvy plosnak a samy MOSFET tak ze neco najit je docela mazec. Bohužel nenajede ani na EXT. nap 12V. Kdyz blok nabiju na 5 V ma snahu nastartovat (piskne monitor a piezo), ale nenajede. jeste mam podezreni na mosfet co vyrovnava rozdili mezi GND baterky a adapteru ale nejak to nemohu dohledat. Proste by se hodilo schematko :)
jarda_k

#4 Příspěvek od jarda_k »

To já měl "štěstí" na údajně otočenou polaritu napájecího adapteru. Naštěstí jsem tam okem našel 3 přerušené odpory u konektoru baterky a po jejich výměně to najelo. Nechtěl bych se v tom víc drápat, je to složitý a drahý na experimenty. Držím ti palce.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“