Zrcadlové otočení PDF dokumentu při tisku - jak ?
Moderátor: Moderátoři
Zrcadlové otočení PDF dokumentu při tisku - jak ?
EDIT//radix to napsal driv
Zkus toto, pokud nemáš možnost použít spec softwarea pokud máš W 2000, W XP..- otevřený dokument v PDF zkopíruj do schránky (nahoře na liště zvolím velikost 100% potom je tam symbol foťáku v rámečku na který 1x myší kliknu, pak najedu do obrázku a podržím levé tl. myši a táhnu- orámuje se mi potřebný obrázek k přenesení), po puštění tl. myši to napíše, že se vybraná plocha zkopírovala do schránky. Pak přes START-PROGRAMY-PŘÍSLUŠENSTVÍ-MALOVÁNÍ se otevře prázdný obrázek, dej CTRL V a obrázek se objeví, potom dej na horní liště volbu "překlopit či otočit - překlopit vodorovně a je to, volbou tisk se hned může tisknout. Je možné též ihned vytvořit i negativ (volba invertovat barvy). Je samozřejmě možné si pohrát s volbou velikosti měřítka v PDF a poté v "malování", ale na to už přijdeš.
Nechť prominou ti zběhlí a doufám že se autor "drabek06" neurazil když je to takhle polopatisticky (a snad částečně srozumitelně napsáno)
Dokument v pdf vyberu v KPDF, tím se automaticky převede na png nebo jpg.
Pak ho otevřu gThumbu a můžu s ním kouzlit - zrcadlově převrátit, různě otočit, zmenšit, předělat na negativ ...
jandu píše:Nedá mi to, fakt tá HP LaserJet 2200D nemá funkciu zrkadlovej tlače? 1100-ka to vie, a deskjety tiež.
No ja si nemuzu pomoct, ale mam DJ940c a zadny zrcadleni nemuzu v nastaveni tiskarny najit.
drabek06 píše:Mno tak sem to ted zkousel znova abych nebyl za 🤐 a fakt to vyleze mensi nez ma bejt a cely to je takovy domrseny. Prdim na to, proste to osvitim vytisknutou stranou nahore a bude. Stejnak to jsou vsechno celkem silny cary, tak by to nemelo nicemu vadit . . .
Posli mi to na email(jestli to mas z amara, tak celou stranku), zkusim to, abych ti ukazal, ze by to melo jit