Mikrofon z autobusu Karosa ŠM

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hejnicek

Mikrofon z autobusu Karosa ŠM

#1 Příspěvek od Hejnicek »

Nevíte proč mají tyhle mikrofony 4 dráty? Jde to vůbec použít k normálnímu zesilovači?
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Hejnicek píše:Nevíte proč mají tyhle mikrofony 4 dráty? Jde to vůbec použít k normálnímu zesilovači?

Ja som robil s tym uz davno a myslim, ze dva su z cievky a dalsie dva su pripojene priamo na ten vypinac, ktory ovlada zosilnovac.
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

Asi to tak bude, já měl dynamický mikrofon od starého kazeťáku Hitachi no a ty dva přídavné vodiče spínaly start-stop. Dá se to snadno změřit běžným ss ohmmetrem, nf vývody cívky mikrofonu mívají tak 600-1000 ohm, podle typu, provedení.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

cabernet píše:
Hejnicek píše:Nevíte proč mají tyhle mikrofony 4 dráty? Jde to vůbec použít k normálnímu zesilovači?

Ja som robil s tym uz davno a myslim, ze dva su z cievky a dalsie dva su pripojene priamo na ten vypinac, ktory ovlada zosilnovac.
ano, je to skutečně tak, můžu potvrdit. často se dráty v konektoru překroutily a 24v vlítlo do cívky mikrofonu a bylo po legraci.
..to bude jen ňákej odpůrek
jandu

#5 Příspěvek od jandu »

Tak, ale nie 24V, ale 12V. Tie zosíky boli napájané cez jednotku, ktorá z 24V dodávala na zosík 12V. Spínač z mikrofonu ovládal obvod napájania zosilovača. Schému sa mi od toho nepodarilo napriek snahe zohnať. Bolo to príšerne poruchové, kde som mohol, tam som to prerábal na 12V stabilizátor s tranzistorom na chladiči. Nerád na to spomínam, boli to rýchlovky tesne pred spustením výletnej sezóny a tí vodiči si v tom nechali robiť bordel pre vytvorenie napájania TV a VCR, chladničky, kávovaru..... a ta kabeláž podľa toho vyzerala....
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

To js měl asi nějaký novější typ ale ty zesy do autobusů a dělal jsem jich taky několik byly napájený vždycky 24V. Mělo to dvě KU 605 a uvnitř bylo výstupní tráfko, na vrchu dlouhá svorkovnice se šroubkama kde se připojovalo napájení, ovládání a výstup 4-8-12-16Ohmů podle toho kolik bylo repráků do serie. Pak to měko dva trimry na řízení úrovní a dva štroubovací DINy. Bylo to namontovaný na panelu, nad tím byla ovládací krabička kde byly dva isostaty a stabec na 12V pro autorádio (SPIDER). Novější autorádia to neutáhlo, dávalo to na 12V jen 1A. Tem mikrofon se šrouboval do tý ovládací krabičky! Tak nevím co máš na mysli.
..to bude jen ňákej odpůrek
Atlan

#7 Příspěvek od Atlan »

miro...aj ja si nato tak spominam ale din bol iba jeden :) aj to asi nejaky divny petkolik :D to uz je let :D
Honza_dy

#8 Příspěvek od Honza_dy »

Dva tyhle zesy ještě doma schovávám. Kdyby chtěl někdo kompletovat autobus tak se ozvěte :D
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

ještě starší autobusní zesilovače měly na konci xNU73 nebo 74, jako mladí chlapci jsme s tím trápili sousedy pomocí el. kytary. Ten zesilovač byl docela otřesný bastl a dost poruchový, mikrofon velmi průměrných kvalit a používali ho často světští na poutích a podobné existence, nevím z jakého důvodu se tím zabývat, když si za stovku-dvě koupíš mikrofon Hama lepších parametrů i vzhledu a s civilizovanou šňůrou i konektorem.
SIDTIM

#10 Příspěvek od SIDTIM »

Vyskytlo se procento lidí, kteří kritizovali AMD 530L. Bohužel, zákazník byl neoblomný a tak šly do Vysokého Mýta výrobky přesně dle zadání.

U Škoda auto je to totéž. Dodnes.
..a co shoří, nezhnije..!
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“