Jednorázový zvukový záznamník - přehrávač

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ka8ooi

Jednorázový zvukový záznamník - přehrávač

#1 Příspěvek od ka8ooi »

Dobrý den, potřeboval bych zakoupit/sestavit jednoduché audio zařízení, které by fungovalo následovně: nahrál by se pomocí mikrofonu zvuk, který by se po stisku spínače vždy přehrál. tento zvuk by stačil být zaznamenaný ,,napevno". Dá se sehnat již sestavený polotovar nebo alespoň nějaká elektronická stavebnice?

nevím jestli jsem vše popsal jasně, proto pokud by některý rádce chtěl dovysvětlit oč mě jde, jsem diskuzi otevřený

Předem děkuji moc za rady a tipy
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Jde o elektronický záznamník hlasu, místo na pohybující se záznamové médium uělá ze zvuku napřed čísla a ta ukládá do paměti. A zase je z té paměti umí reprodukovat.
Co třeba tento? http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=763-401
Možná bude vyhovovat toto: http://www.flajzar.cz/search.php?vyhledej=z%E1znamn%EDk .
Pokud to chceš stavět sám, tak na http://www.bucek.name si dej do vyhledávání "záznamník" a vypadne na tebe nabídka plošných spojů s uvedením, kde je schéma.
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

a nebo jakýkoli mp3 přehrávač, funguje většinou taky jako diktafon. Funkce přehrávání je ale součástí kombinovaného sdruženého ovládače - joysticku nebo sady tlačítek. Výhoda je veliká kapacita záznamu nebo možnost volby mezi různými záznamy.
ka8ooi

#4 Příspěvek od ka8ooi »

2Hill:
Tahle věcička ( http://www.flajzar.cz/search.php?vyhledej=z%E1znamn%EDk ) je myslím úplně dostačující. Děkuji moc za rychlou a užitečnou radu

2Crifodo:
taky mě tato možnost napadla, ale pro mojí potřebu má mp3 přehrávač zbytečně moc funkcí. Jde mě jen opravdu o jednoduchý záznam-zařízení bude zabudováno do plyšového medvídka a nahraji tam svůj hlas, aby byl dárek osobnější.

Děkuji za obě reakce, snad se dárek pro přítelkyni povede
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

pověs medvídkovi kolem krku Iriver s nahrávkou, přítelkyně si to přebere :wink:
ka8ooi

#6 Příspěvek od ka8ooi »

Crifodo píše:pověs medvídkovi kolem krku Iriver s nahrávkou, přítelkyně si to přebere :wink:

to by se ovšem cena dárku přehoupla o rád výše.. :(
Crifodo

#7 Příspěvek od Crifodo »

a s ní i náklonnost přítulkyně, na tomhle principu baby fungujou, tos ještě neobjevil? :)
Cust

#8 Příspěvek od Cust »

a pokud bude mít na krku i nějaký šperk tak se ze slečny stává svlečna :-)
Aqarel
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Aqarel »

můžeš použít obvod isd2560p, dokáže zaznamenat až 60s, potřebuje minimum externích součástek http://paja-trb.unas.cz/elektronika/konstrukce/zaznamnik_isd2560.html
radson

#10 Příspěvek od radson »

..na ty šperky bacha!...taky se ti může stát, že šperk nenávratně zmizí v depozitáři milé, a se zbytkem si bude za devět měsíců hrát malý cvrček...a tobě, když budeš potřebovat nějaké součástky nezbude než je kuchat z toho záznamového modulu, protože na jiný ti nedá...Hoď méďu do zastavárny a jdi raději na pivo..
SIDTIM

#11 Příspěvek od SIDTIM »

to ka8ooi:
Před časem jeden český farmaceutický dodavatel vitamínů "Marťánci" dodával ke škatuli s chemikáliemi pro orální požití i tzv "Marťafon" - klíčenku, která zaznamenala hlas a pak jej i přehrála. Kvalita strašná, ale pokud někomu stačily jen ty vitamínové kapsle, tak se mu ta klíčenka někde válí. Na potěšení přítulkyně by to postačilo, ona to stejně neocení víc, než ty šperky, na které tímto postupem alespoň našetříš. :lol: :lol: :lol:
..a co shoří, nezhnije..!
Návštěvník

#12 Příspěvek od Návštěvník »

Chlapi, chlapi.. Kazíte mě to ale iluze. Šperků už bylo dost, s nedostatkem financí jsem začal preferovat pozornosti made in home, myslim že předvedu svoji zručnost :D a zahřeje u srdíčka nejvíc..;);)

2 xp:
Jo, vypadá to taky zajímavě, určitě to budu zvažovat jako další variantu

2 all:
tušíte někdo jaká bude zvuková/hlasitostní kvalita těchto ,,zbastlenin"?
jano2

#13 Příspěvek od jano2 »

A čo toto,pozna to niekto?
Přílohy
Picture 004.jpg
(108.93 KiB) Staženo 101 x
Malo toho viem,radšej sa spytam.
jano2

#14 Příspěvek od jano2 »

A ešte toto:
Přílohy
Picture 005.jpg
(109.52 KiB) Staženo 86 x
Malo toho viem,radšej sa spytam.
ka8ooi

#15 Příspěvek od ka8ooi »

Anonym píše:Chlapi, chlapi.. Kazíte mě to ale iluze. Šperků už bylo dost, s nedostatkem financí jsem začal preferovat pozornosti made in home, myslim že předvedu svoji zručnost :D a zahřeje u srdíčka nejvíc..;);)

2 xp:
Jo, vypadá to taky zajímavě, určitě to budu zvažovat jako další variantu

2 all:
tušíte někdo jaká bude zvuková/hlasitostní kvalita těchto ,,zbastlenin"?

ten ,,anonymní,, jsem byl opět já, zakladatel tohoto topiku, prosím ještě o nějaké zhodnocení, co se kvality týká.
Díkys
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“