DVD OXYGEN DX208

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mirin

DVD OXYGEN DX208

#1 Příspěvek od mirin »

Zdravím. Mám problém s tímto přístrojem. Po zapnutí se na displeji napíše HELLO a to je vše.Potom jde vypnout jedině vytažením šňůry.Zjistil jsem , že se rozjede po vytažení a zpětném nasunutí konektoru, který vede z hlavní desky k displeji. Pak vše funguje, i po vypnutí, ale po cca 10 minutách zase nejde zapnout. Vyměnil jsem všechny filtrace ve zdroji a zkontroloval desky. Nepotkali jste se někdo s tím?
stefan31

#2 Příspěvek od stefan31 »

Možno sa treba spýtať -"How are you?" :D :D .... možno už ukončil svoju dlohodobú, cca dvojročnú životnosť, ani by som sa za tú cenu nečudoval....
- vyzerá to na problém na komunikačnej zbernici, alebo načitávanie programu z procesora, resp. jeho pamäte, alebo externej EEPROM...tých možností je ešte podstatne viac...

Stefan31
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Velmi podobná závada nastává u hromady Sencorů, Mascomů, Daewů atd. po uplynutí zmíněných 2 let... Zřejmě to znamená poslední rozloučení...

P.S. K tomu vytažení konektoru - možná můžeš zkusit prověřit svody u tlačítek ovládání atd. Třeba něco objevíš. Já už jsem to vzdal.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Aspoň je ten "značkovej" přístroj slušnej a pozdraví. Já znám spíš takový že ani nepípnou.
..to bude jen ňákej odpůrek
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DiGiCo »

mi-ro píše:Aspoň je ten "značkovej" přístroj slušnej a pozdraví. Já znám spíš takový že ani nepípnou.

Jen je docela škoda, že není až natolik slušnej, že by Ti na displeji napsal, jsem nemocný, potřeboval bych vyměnit tu a tu součástku, abych Ti mohl zase dva, tři měsíce věrně sloužit... 8-)
stefan31

#6 Příspěvek od stefan31 »

Podľa názvu tohto prístroja by som typoval, že ho vyrábajú v nejakej kyslíkovej stanici ako doplnkovú výrobu.... :oops: :oops: , takže aj s dokumentáciou bude problém....

Stefan31

Sorry.....já len nemám "dobrý pocit" z tých 2-3 centimetrových "špičkových" strojov...
SIDTIM

#7 Příspěvek od SIDTIM »

ZdenekHQ píše:Velmi podobná závada nastává u hromady Sencorů, Mascomů, Daewů atd. po uplynutí zmíněných 2 let... Zřejmě to znamená poslední rozloučení...

P.S. K tomu vytažení konektoru - možná můžeš zkusit prověřit svody u tlačítek ovládání atd. Třeba něco objevíš. Já už jsem to vzdal.

Tak tohle by mohlo být zajímavé. Nedávno mi jeden zákazník tvrdil, že jeho Ox zlobí a když potlačí na čelní panel, PRÁVĚ kolem tlačítek, tak zklidní!
Inkriminovaný přístroj jsem v pazourech neměl, tak nemohu verifikovat toto tvrzení, shoda je však víc než významná :D :D
..a co shoří, nezhnije..!
JeeL

#8 Příspěvek od JeeL »

A nedošlo k nějakému proudovému rázu,nebo přepětí v síti??? Nevýhoda tohoto modelu je ,že se i po krátkem výpadku síťového napěti sám zapne a pokud má v "sobě" disk tak se i nekontrolovaně rozběhne.. No name přehrávač ovšem obsahuje laserovou mechaniku od pana Sonyho.. což je dnes už téměř pasé,za ty prachy..
JeeL

#9 Příspěvek od JeeL »

Mrkni na konektory... Soudruzi toho kyslíku při práci asi občas trochu přebrali... Viz foto...
Přílohy
Oxygen DX208.JPG
(82.9 KiB) Staženo 124 x
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “