měnič po ... 12- >24V

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Skay
Kontaktovat uživatele:

měnič po ... 12- >24V

#1 Příspěvek od Skay »

Dobrý den, hledal jsem zapojení pokud možno co nejjednoduší a pokud možno tak s minimem externích součástek (už neni místo) našel jsem jak jak tady již bylo několikrát popsáno mc34063. http://www.nomad.ee/micros/mc34063a/index.shtml jen by mě zajímalo jaké máte s tímto obvodem zkušenosti. K tomu schematu mi přijde divně zapojená ta cívka a rekuperační dioda a nezdá se mi to funkční tak jestli by jste někdo měl jiné, odzkoušené schmema byl bych rád, proud stačí do 500mA zvlnění může být klidně i 500mV
stepa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stepa »

To zapojeni na nomadu je nejaky nemocny, zapoj to podle STEP-UP menice v datasheetu ty motoroly. Ja to mam podle datasheetu, z 4-13V, taham z toho 800mA a slape to jako vitr. Nomad pouzij akorat pro soucastky.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jankop »

MC34063 není nejlepší obvod, ale je bezkonkurenčně nejlacinější a dostupný. Pokud se ti zapojení nezdá, tak ti nic nebrání si ho ověřit v datasheetu, ale je v pořádku. Reálný měnič 12V/24V je bez vnějších součástek možno zkonstruovat s MC34063 do cca 350mA.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jankop »

Jaksi nevím, jaké zapojení by jste ještě chtěli. na nomadu je standardní zapojení z datasheetu.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od stepa »

jankop píše:Jaksi nevím, jaké zapojení by jste ještě chtěli. na nomadu je standardní zapojení z datasheetu.

Tak se nato podivej poradne. Na nomadu je zapojeni pro INVERTUJICI menic a Skay chce STEP-UP. Proto mu rikam, at si vezme datasheet a zapojeni z nej.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jankop »

Zřejmě neumíš s tím nomadem pracovat.
Přílohy
menic.JPG
(37.35 KiB) Staženo 165 x
stepa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od stepa »

NJ, implicitne je tam invertujici menic, po dosazeni hodnot se schema zmeni na odpovidajici. S nomadem jsem pracoval uz nekolikrat ale tohle nejak nezaregistroval. Uznavam omyl...ono si staci precist jenom text nadtim :roll:
Skay
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Skay »

stepa píše:
jankop píše:Jaksi nevím, jaké zapojení by jste ještě chtěli. na nomadu je standardní zapojení z datasheetu.

Tak se nato podivej poradne. Na nomadu je zapojeni pro INVERTUJICI menic a Skay chce STEP-UP. Proto mu rikam, at si vezme datasheet a zapojeni z nej.

tak jsem se podíval a tohle už mi dává smysl to zapojení diody i cívky :) jen ten proud ... jak posílit ten výstup ? s FETem a inverorem ? do kolektoru toho darlingtonu ?
stepa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stepa »

Psal jsem ti at si stahnes datasheet...tam mas i zapojeni posilena tranzistory, pro vetsi proudovy odber. Trand se dava 1-C 2-B GND-E.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“