Tesla CK-3370XT

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
nxn

#16 Příspěvek od nxn »

To Kondik nejsem servisák ,ale tyhle řeči mě vaděj.... vyměň všechny elity...když jeden takovej malej elit dneska stojí 2kč a těch v telce je hafo...opravoval jsem jednu telku která se asi za 10s vypla....a první co jsem slyšel byla to bude kondik ve zdroji....pak se ukázalo že je integráč v křemíkovém nebi
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Killroy
Moderátor

#18 Příspěvek od Killroy »

To nemá cenu dál řešit. Není to o tom "vyměň všechny elyty" - to umí každý trouba. Je to tom "vyměň ty správné" a ty jdou prostě všechny ven. V praxi znalý člověk pozná která jsou ta kritická místa a potenciální zdroje závad zapříčiněných elyty. Co se týče PC zdrojů, to je kapitola sama pro sebe a pokud ten zdroj stojí za nějako trvalou záchranu, tak repasovat a nešetřit při tom na kvalitě elytů a dobrém ventilátoru. Otázkou je zda se to pak ještě vyplatí.

Killroy
nxn

#19 Příspěvek od nxn »

Já nemyslel uplně všechny elity v telce.... to přehánim ,ale někdy i v tom zdroji jich je někdy dost
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
veverka

#20 Příspěvek od veverka »

Předmět: Tesla CK-3370XT pane kolego potřebuji schéma,bohužel ho nemohu sehnat četl sem váš příspěvek tak si říkám možná budete mít plánek moc vám děkuj Evžen.
zde: evz.becvar@email.cz
medabeda

#21 Příspěvek od medabeda »

Když už hlášky zákazníků,tak jednu přidám.Po třech hodinách pátrání ve 100Hz TV,v přetopeném bytě se světlem rovnajícím se třem svíčkám na dort a pracovní ploše velikosti nočního stolku,po výměně vadného SMD ellytu se ptá zákaznice co to bylo.Na mou odpověď dodá:,,On to táta říkal,že to bude nějaká blbost za pár korun,lampa nebo kondik ! ´´.
bumbo

#22 Příspěvek od bumbo »

medabeda píše:Když už hlášky zákazníků,tak jednu přidám.Po třech hodinách pátrání ve 100Hz TV,v přetopeném bytě se světlem rovnajícím se třem svíčkám na dort a pracovní ploše velikosti nočního stolku,po výměně vadného SMD ellytu se ptá zákaznice co to bylo.Na mou odpověď dodá:,,On to táta říkal,že to bude nějaká blbost za pár korun,lampa nebo kondik ! ´´.

V takových podmínkách jsem dělával za mlada.Výsledek?Oči v háji,proto už u zákazníka nedělám.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od otakarv »

bumbo píše:
medabeda píše:Když už hlášky zákazníků,tak jednu přidám.Po třech hodinách pátrání ve 100Hz TV,v přetopeném bytě se světlem rovnajícím se třem svíčkám na dort a pracovní ploše velikosti nočního stolku,po výměně vadného SMD ellytu se ptá zákaznice co to bylo.Na mou odpověď dodá:,,On to táta říkal,že to bude nějaká blbost za pár korun,lampa nebo kondik ! ´´.

V takových podmínkách jsem dělával za mlada.Výsledek?Oči v háji,proto už u zákazníka nedělám.

Kdyby jenom oči,ale i nervy.Když ti stále někdo kouká přez rameno a vyptává se na samé ptákoviny a ty nevíš na co se máš soustředit. :argue:
Killroy
Moderátor

#25 Příspěvek od Killroy »

To ani za zlaté prase. Ta doba skončila už dávno a ač to ještě někteří dělají, já je upřimně lituji. Jak už bylo napsáno výše - mizerné světlo, žádné místo a navíc pořád někdo čumí přes rameno pod ruce, připadně třeba i radí. A úplně nejhorší je to v kombinaci s nevychovaným harantem..
Nedělám už to dávno a vrcholně nesnáším když si někdo něco koupí a přijde otravovat s tím že to nedokáže sám naladit. V poslední době hlavně STBoxy a tak podobně. Někteří žijí v hluboké naivitě ovlivnění 🤐 reklamou ČT a panem Hrubešem: "tohle je samička, toto sameček a tady je scart. Zapojíte to tam a tam a jede to". Kopl bych ho do (_!_) zepředu, vola.. Jen dneska mi tu otravovali 2x. Místní anténář má zlomenou nohu...

Sry za odbočení od tématu.

Killroy
Naposledy upravil(a) Killroy dne 26 lis 2008, 00:12, celkem upraveno 2 x.
Killroy
Moderátor

#27 Příspěvek od Killroy »

S tím souhlasím, ale v některých uživatelských manuálech - tedy v jejich pseudopřekladech aby se prase vyznalo...

Killroy
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Preklady menu aj manualov su casto hrozne. Manual otvaram vacsinou rovno anglicky, ten vacsinou pisal clovek, co nebol uplne mimo.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“