Nevite nekdo kde by se dal sehnat v Brne termistor NTC co ma pri 25stupnich odpor 10ohmu a snese proud 3A nebo nejaky podobny potrebuju ho do ATX zdroje. Koukal jsem se u GM a tam zadny podobny nemaji. Diky
Hele, jestli nejakech chces, tak ti klidne dam(nebude teda novej), mam jich doma hafo, spinanejma zdrojema a jejich opravama se zabyvam.... jsem z Tišnova
No on 90W nema jak sam nazev rika je to NTC takze cim vetsi teplota tim mensi odpor tusim ze (min. odpor je 0.25ohmu) a tim mensi ztráty je tam kvuli proudovemu narazu pri zapnuti "snizuje ho"
Martine diky za nabidku moh bys me kontaktovat na:
vaclav.pet@centrum.cz nebo ICQ: 177335709
Ahoj všem. Nejsem žádnej odborník a potřebuju poradit rozbil jsem si čidlo z obyčejného auto teploměru. Nevíte jake termistorové čidlo to je? Měřil jsem ho a při 0 st. C má 170 kohm. Díky za rady. Nygel.
Niekedy sa k teplomerom pouzivaju ako cidla aj DIODY 1N4148
Čo neubrzdíš, to neukecáš.. :)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Přechod diody jako termočidlo beru, ale já se setkal i s čidlem obdobným k polovodičovýmu KT - 81. Na testeru se mi ta součástka chovala jako P-N přechod v obou směrech, a docela solidně se na ní měnil úbytek napětí podle její teploty, a naprosto nezávisle na polaritě! Obyčejnou diodu musíš správně napólovat, jinak podle zapojení teploměru ukazuje jednu z extrémních hodnot!