KV-21T5K

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Šobul

KV-21T5K

#1 Příspěvek od Šobul »

Přeji pěkný den
Tato telka (šasi FE-1) měla vadný koncák horizontu S2055. Po výměně běží celý zdroj, je i VN. Hlásí však chybový kód AKB (5xblik). Nějak mi nedochází, co by to AKB mělo být. Nepíšou ani jestli chybí, nebo má poruchu nebo co.. :?:
Díky za radu
Šobul

#2 Příspěvek od Šobul »

Jó, sorry, už jsem našel...já hledal podle šasi,ne podle názvu.
Stejně nevim, co myslí tím "zkuste otočení nahoru obrazovky mírně"??
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

přidat trochu napětí na G2
Šobul

#4 Příspěvek od Šobul »

JJ, bylo tak , jak pravil anonim, anglina je vskutku omezená řeč. Teď telka běží, ale asi tak 5-10 min., obraz se horizontálně zdeformuje a vypne se s chybovým kódem - pokaždý s jiným (prodová pojistka, chybějící horizont, AKB). Někdy naskočí na bouchnutí, studeňáky zkontrolovány.
Díky za podnět...
Návštěvník

#5 Příspěvek od Návštěvník »

Šobule to chce trochu uvažovat - ten koncák asi neodešel jenom tak a teď se projevuje příčina, takže bych znovu zkontroloval spoje, hlavně celou cestu buzení horizonrálního koncáku. Když to reaguje na poklep, tak to MUSÍ jít najít.

Podobně s tou demagnetizační cívkou - evidentně je pružná, takže čím míň to natvaruješ, tím víc se vrátí ke své původní poloze, takže jestli se to rovnáním vyřešit nedá, tak bych použil molitan.
Šobul

#6 Příspěvek od Šobul »

Díky, příští týden to projdu, teď už to nechci ani vydět... :wink:
Návštěvník

#7 Příspěvek od Návštěvník »

Šobul píše:Díky, příští týden to projdu, teď už to nechci ani vydět... :wink:

Máš recht , přes sobotu a neděli si raději zopakuj vyjmenovaná slova po "v".
Ivan
Šobul

#8 Příspěvek od Šobul »

Tady de přeci pokud vim vo vobsah, ne vo češtinu... :twisted: Až budu psát v rychlosti dobře česky, budu češtinu učit a nebudu opravovat telky.
stefan31

#9 Příspěvek od stefan31 »

Spravidla tí, čo nevedia gramatiku majú aj veľmi málo vedomostí o servise...česť výnimkám....

Stefan31
Šobul

#10 Příspěvek od Šobul »

O tý češtině by jsme se asi mohli dohadovat donekonečna... :evil: Každopádně jsem ještě jednou prošel cestu horizontu a našel spoj, co jsem zapoměl proletovat a ač se předtím tvářil dobře, asi to byl on. Telka už běží 3 hodiny bez výpadku. Díky.
Návštěvník

#11 Příspěvek od Návštěvník »

Šobul píše:O tý češtině by jsme se asi mohli dohadovat donekonečna... :evil: Každopádně jsem ještě jednou prošel cestu horizontu a našel spoj, co jsem zapoměl proletovat a ač se předtím tvářil dobře, asi to byl on. Telka už běží 3 hodiny bez výpadku. Díky.

Nemohli , protože Ty bys asi dalších 10 let potřeboval na zopakování a naučení se základů . Já být tvým učitelem češtiny , tak spáchám harakiri .
Zdravím Ivan
Šobul

#12 Příspěvek od Šobul »

Ahoj Yvane
Je až neuvěřitelné, jak může někoho dostat do úzkých jedno špatně napsané i. Jestli takhle prožíváš všechny netové diskuze, už musíš být minimálně na antidepresivech nebo na drogách. Jestli chceš spáchat harakiri, klidně ti pošlu nějakou kudlu, ať máš klid.
S pozdravem Luboš
Carel

#14 Příspěvek od Carel »

Souhlasím s Ivanem.Ty" hrubky" jsou, až do očí bijící,že se musím na chvíli nadechnout,abych je strávil.Potom teprve čtu,na co se autor vlastně ptá.Neříkám,že jsem perfektní češtinář,každý udělá "hrubku",ale nejpoužívanější slova by měl každý znát,jak se píší. :?
Návštěvník

#15 Příspěvek od Návštěvník »

Šobul píše:Ahoj Yvane
Je až neuvěřitelné, jak může někoho dostat do úzkých jedno špatně napsané i. Jestli takhle prožíváš všechny netové diskuze, už musíš být minimálně na antidepresivech nebo na drogách. Jestli chceš spáchat harakiri, klidně ti pošlu nějakou kudlu, ať máš klid.
S pozdravem Luboš

Na duševních mrzácích , jako jsi Ty , obdivuju jejich sebevědomí . Toho máte na rozdávání . Každý normální člověk by se zastyděl , leč blbcovi je to jedno .
Ivan
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“