Náhrada triaku BT136/600E

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lukaash83

Náhrada triaku BT136/600E

#1 Příspěvek od lukaash83 »

Zdravim, prosím o radu. Potřebuji nahradit triak v přímočaré pile. Současný je typ BT136 600E, který má podle katalogu Igt=10mA. Byl jsem v GM koupit nový, ale neměli ho, tak mi dali jako náhradu BT138 800, který má ale Igt=35mA.
Je opravdu možné ten starý tímto nahradit? Bude se triak vůbec spínat? Proud do G je regulován potenciometrem. Děkuji
zouzel1

#2 Příspěvek od zouzel1 »

Já osobně bych tam dal s Igt 10mA. Regulace s největší pravděpodobností nebude plynulá, bude to různě poškubávat a podobně. A znovu to rozebírat, měnit triak a skládat by se mi nechtělo.
lukaash83

#3 Příspěvek od lukaash83 »

Mě to právě je taky divný, tak jsem si nechal poradit v krámu, jenže si tim nejsem moc jistej, tak to zkoušim tady. Kažoopádně díky.
zouzel1

#4 Příspěvek od zouzel1 »

Taky jsem se snažil nahradit triak s malým Igt normálním z toho důvodu, že nebyl jiný po ruce. Bylo to v dotykové lampě, regulátor třístupňový. Zbytečná práce, lampa ležela týden rozebraná, než jsem se dostal někam do prodejny. Prodavači se většinou dívají jen na napětí a proud a podle toho doporučují náhrady...
Devo70

#5 Příspěvek od Devo70 »

zouzel1 píše:Taky jsem se snažil nahradit triak s malým Igt normálním z toho důvodu, že nebyl jiný po ruce. Bylo to v dotykové lampě, regulátor třístupňový. Zbytečná práce, lampa ležela týden rozebraná, než jsem se dostal někam do prodejny. Prodavači se většinou dívají jen na napětí a proud a podle toho doporučují náhrady...

Do tej lampy išiel triak BT134. Taký som ani nezohnal. Je menší a v riadiacej jednotke nieje miesto.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“