Tesla TV S 2140 TM - obrazovka

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Tesla TV S 2140 TM - obrazovka

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím ! Mám na stole Tesla TV S 2140 TM, která má obrazovku Made by Shangai novel CPT CO.LTD. IN China. Nevím kdy byla vyrobená, uzená je jako makrela, napětí na RGB v pořádku ale to co dělají barvy je nepopsatelné. Ustřelujou přez sebe až cenťák a nepomůže ani ubrání jasu ani nic jiného. Myslím že to má za sebou ale nechci dělat ukvapené závěry. Je to chassis myslím 12.5 Beko. Co Vy na to ? Myslím že tyhle obrazovky jsou "velice kvalitní". Mám s ní praštit hned a nebo až dostanu větší vstek ? Díky za názor zkušenějšího. Kaca
masar

#2 Příspěvek od masar »

...a nepomůže ani ubrání jasu ani nic jiného.

V tom případě neváhej, budeš méně načichlý a špinavý. :wink:
Pro jistotu ale počkej na další rady. :wink:
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

No podívám se jestli nemám po ruce obrazovku od jiného výrobce (mám doma nějakou zánovní z Beka) a pokud to bude ona tak ji zkusím vyměnit. Jinak si orientačně opíšu SM a praštím s ní. Díky

Tak ta jiná obrazovka má jiný vychylovačky tak že je asi amen. Ještě bych byl rád kdyby se někdo vyjádřil o zkušenostech s těmahle obrazovkama : Made by Shangai novel CPT CO.LTD. IN China. Děkuji
wendys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od wendys »

ještě než s ní praštíš, tak bych zkontroloval elyt na napájení RGB a taky ty dvouwattový odpory na RGB trysky. Někdy mívají zvětšenou hodnotu a může to dělat.
Když můžu, tak pomůžu!
TomasX

#5 Příspěvek od TomasX »

to: Kaca
S obrazovkama "Made in Shangai" nemám zkušenost, ale naběhnul jsem si se stejnou závadou. :cry:
Bylo to Beko s VCT49xxx, stejný projev závady a po výměně obrazovky stejný "obraz". Výsledek = vadný VCT49xxx.
Beko 12.5 by mělo mít NN5198 a nevím jestli " umí" stejnou závadu.
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Kaca »

Tak že ještě jednou děkuji za to že jste se rozdělili o své zkušenosti. Přez víkend ještě zkusím to co jste popisovali a pak se uvidí. Každopádně dám vědět jak jsem dopadl.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Kaca »

Tak že z chassis D8T vyndavám NN5198K ( měl by být dobrý) a budu se ho snažit vyměnit. Pak se pochlubím jak jsem dopadl. ( TomasX Díky)
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kaca »

Nenašel jsem schéma. Resp. našel ale nešlo mě stáhnout. Prosím Tě nakopni mě : kde najdu kondík na napájení RGB ? No a když ne, tak ho nakonec stejně najdu ale bude to trvat déle. Díkes
Killroy
Moderátor

#9 Příspěvek od Killroy »

To chassis tě můžu poslat, je to s TDA6107Q ?

Killroy
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kaca »

Tenhle obvod jsem tam zatím nenašel ale ještě se podívám. Mám ji zatím v koutě, věnovat se jí budu až zase zítra. Teť se jde na fotbal, na pivo a na párek. Oni ty Bekáčí mívají přelepenej procák, tak že se ozvu asi až zítra. No mohl bys mě poslat to schéma, já to zkouknu jestli to je ono. Moc děkuji ! Kaca
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“