prosim o radu proudová ochrana

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
miraz

prosim o radu proudová ochrana

#1 Příspěvek od miraz »

ahojte vsichni,.mám takovy problem,mam motor ze stěračů z auta a potreboval bych nejaké schéma,které umožní vypnutí napájení při zastavení motoru z důvodu zaseknutí,poradí někdo?děkuji všem
Josif

#2 Příspěvek od Josif »

A čo tak skúsiť použiť vhodný istič
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

motorový spouštěč SM-1 OEZ Letohrad
Cust

#4 Příspěvek od Cust »

měření proudu do motoru...
miraz

#5 Příspěvek od miraz »

ja jsem to asi spatne popsal.jedna se mi o to,ze bych chtěl elektrické ovládání okének do auta,ale potřeboval bych vymyslet nějaký tzv doraz,když okno dojede,tak jakoby motor zkratuje a neco aby ho to vyplo.neco jako v PE 6/2002 strana 24 (indikátor zastaveného ventilátoru)akorát místo odporu dát trimr aby šel regulovat cca při jakém proudu vypne a relé přeruší proud.půjde to nějak?nebo to nemá logiku?
Crifodo

#6 Příspěvek od Crifodo »

PE po ruce nemám takže se nemůžu vyjádřit ke schématu, ale principálně stejně funguje každý druhý IO pro řízení otáček motoru kazeťáku, kde je vyhodnocení nadproudu a vypínání při dojezdu na konec kazety.

Ale nevím jestli se dá s klidným svědomím doporučit bastlit ovládání okének do auta, tam může jít někdy při poruše bastlu a zablokovaném okénku o život, a to dost zásadně. Nevím jestli tyhle funkce nevyžadujou homologaci.
janousek

#7 Příspěvek od janousek »

Každý zásah do vozidla vyžaduje homologaci. Teoreticky tam nesmíš dát žádný bastl.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“