Osciloskop Philips PM3110

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Venda

Osciloskop Philips PM3110

#1 Příspěvek od Venda »

Zdravím všechny, jde mi o to, že mám v práci čerstvě tento dvoukanál 10MHz a zkresluje jeden kanál, nemáte někdo schéma a případně manuál, taky bych potřeboval vědět, jaký max. napětí mu ještě můžu dát na vstup, abych ho nepoškodil, díky moc.
tandel

#2 Příspěvek od tandel »

Mám pocit, že v tomto starším přístroji jsou ještě nějaké lampy. Určitě půjdou prohodit nebo vyměnit na zkoušku. Pokud jeden kanál funguje, dá se toho využít při hledání závady.
Venda

#3 Příspěvek od Venda »

tandel píše:Mám pocit, že v tomto starším přístroji jsou ještě nějaké lampy. Určitě půjdou prohodit nebo vyměnit na zkoušku. Pokud jeden kanál funguje, dá se toho využít při hledání závady.

Máte pravdu lampy tam jsou, to mě nenapadlo, tipoval jsem to na nějaký "předčasně unavený" kondík, protože to oproti druhému kanálu sesekávalo naběžnou hranu obdelníku z generátoru, vyzkouším a uvidím, nevíte to max. napětí na vstupu, jestli s tím můžu jít do síťových zapojení, (s oddělovacím trafem) díky moc.
tandel

#4 Příspěvek od tandel »

Přímo v síti je špičkové napětí přes 600 V. Napětí takové velikosti se obvykle měří za použití sondy 1:10. Pokud je správně dimenzovaná sonda, žádný problém.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“