stabilizator

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vosecp

stabilizator

#1 Příspěvek od vosecp »

Ahoj,
jaký stabilizátor byste mně doporučili pro návrh stabilizovaného regulovatelného zdroje napětí do 30V s možností nastavení proudového omezení do 4A.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od zdenoeddie »

ja som robil zdroj 1,2-25V/4A a vyriesil som to tymto,lenze prudove obmedzenie to uz bude trochu ina kapusta,alebo pouzit MAA723 s vykonovym trandom.
Přílohy
LM 138,238,338.pdf
(186.25 KiB) Staženo 180 x
vosecp

#3 Příspěvek od vosecp »

Tak jsem chvilku brouzdal Internetem a našel jsem L200CV.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Pokud verze CV je schopná dát Tebou požadované 4A, pak jsi našel řešení. Jinak spíš bych dal na Zdenoeddieho - něco s poctivým integrovaným regulátorem s posílením výkonovým trandem či dvěma.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jandu

#5 Příspěvek od jandu »

L200CV je iba do 2A. Ale ako všetky zdroje, ide to posilniť vonkajším tranzistorom. Pozri zapojenie v datasheete.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

K tomu LM a elytu paralelně k regulačnímu trimru - na to obecně POZOR, když to přeženete s kapacitou, umí to vyrábět parádní překmity. Do zpětné vazby u zdrojů elyty raději vůbec nepoužívat...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zdenoeddie »

ZdenekHQ píše:K tomu LM a elytu paralelně k regulačnímu trimru - na to obecně POZOR, když to přeženete s kapacitou, umí to vyrábět parádní překmity. Do zpětné vazby u zdrojů elyty raději vůbec nepoužívat...

ale je tam poznamka ze sa dava len ked je IO daleko od filtracnych C.Ja ani neviem ci som ho tam vobec daval,ale sa mi zda ze ano,ale kapacitu som dal urcite tych 0.1uF ako je tam napisane,zapojenie funguje vynikajuco,aj pri plnom zatazeni (skusane 24V/4A asi 2 hodiny v kuse).
Odpovědět

Zpět na „Součástky“