Osciloskop BM 556- nefungující synchronizace v režimu AUT
Moderátor: Moderátoři
Osciloskop BM 556- nefungující synchronizace v režimu AUT
-
LopiCZ
-
LopiCZ
Briketa píše:Takže teď máme s LopiCZ stejnej problém, takže až se mi to podaří (jestli vůbec) vyřešit určitě se ozvu.
Mám také BM 556A a tento problém jsem měl, když se utrhl drátek od poťáku HF, protože se uvolnil celý pot. Když se to jen tak trochu dotýkalo, dalo se to špatně zasynchronizovat, byl tam zelený pruh, něčeho a velmi těžko jsem to doháněl Levelem. Míval jsem zaplé Aut a k tomu LF, nebo někdy dokonce HF při frekvencích kolem 100kHz. Po opravě, přiletování drátku je to v pohodě, zatím, dělal jsem to včera. Teď když vypnu všechny tlačítka, tedy i AUT, jde to normálně zachytit a zasynchronizovat. Když zapnu TV signál mi uteče dolů. Při zapnutém AUT, to maká v pohodě a Levelem zastavím sinus do klidu.
To se týká kanálu A, ale mám najednou problém s kanálem B, nějak se něco stalo a nejde dát signál, ani ten paprsek do středu, je to ujeté nahoru, nebo dolu, podle toho jaká je polarita. A musím mít vstupní napětí jen na 0,1V při sondě 1:10, jinak nenajdu paprsek. Co se podělalo, dřív to chodilo a najednou to nejde