DVD Sencor -SDV-2501

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od DiGiCo »

rnbw píše:V niektorom druhu Sencora som uz mal aj odideny operak na zvukovom vystupe - zvuk hral, ale chrcal a vydavalo to vselijake pazvuky.

Ano, to je u Sencorů taky velmi častá závada...
Killroy
Moderátor

#17 Příspěvek od Killroy »

Díky za náměty pánové, beru je na vědomí. Jak už jsem napsal, jsem ochoten tomu věnovat ještě nějakou chvilku a to bude vše. Ten výstup můžu prověřit, FW shánět ani přepisovat určitě nebudu.

Killroy
martilulin

#18 Příspěvek od martilulin »

Nechci zakladat nove vlakno.Mam tenhle zdroj na stole,nefungoval.Po vymene D9,D10 a C7 tenhle krypl prehravac naskocil,ale hned po zastrceni do zasuvky rozsviti vse na displayi,stand by dioda dvakrat blikne a zustane svitit.Napada vas neco????
xxxe

#19 Příspěvek od xxxe »

A kondy si měnil?Kromě toho jednoho co píšeš.
martilulin

#20 Příspěvek od martilulin »

Ne,ale po precteni dalsich vlaken na to hned vlitnu.Me zarazi ze sviti vsechno,tipoval bych spis diodu,co myslis.Diody jsem vymenil vsechny.Co ted
soucek

#21 Příspěvek od soucek »

Také já nebudu zakládata nové vlákno, řeším něco podobného . Je to SENCOR SDV-5507, úplná klasika, vadná elka ve zdroji. Po výměně už najíždí,přehrává vše normálně. Jenom chybí zvuk na DVD, na CD hraje velmi potichu. V SETUPU jsem nastavil výchozí hodnoty - nepomohlo. Probíral se tady update FW, nebyl by nějaký odkaz ? Co se týká možnosti závady v audio části, nevím kde přesněji hledat. Ta řídící deska má označení SH-303F ver.1.7 Zkoušel jsem kontrolovat, jestli nejsou přerušené některé SMD tlumivky a pojistkové odpory, na nic jsem nepřišel.
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od DiGiCo »

soucek píše:Také já nebudu zakládata nové vlákno, řeším něco podobného . Je to SENCOR SDV-5507, úplná klasika, vadná elka ve zdroji. Po výměně už najíždí,přehrává vše normálně. Jenom chybí zvuk na DVD, na CD hraje velmi potichu. V SETUPU jsem nastavil výchozí hodnoty - nepomohlo. Probíral se tady update FW, nebyl by nějaký odkaz ? Co se týká možnosti závady v audio části, nevím kde přesněji hledat. Ta řídící deska má označení SH-303F ver.1.7 Zkoušel jsem kontrolovat, jestli nejsou přerušené některé SMD tlumivky a pojistkové odpory, na nic jsem nepřišel.

Zkontroluj operační zesilovače (typicky tam bývají 4558 v SMD pouzdře) u audio výstupů... Mockrát se mi stalo, že byly vadné...
soucek

#23 Příspěvek od soucek »

Dobře, podívám se. Jinak je tam osazený CE2766, což je 6-ti kanálový DAC. Mám už k dispozici jeho datasheet, zkontroluju přítomnost napájecích napětí, jinak už asi nic.
soucek

#24 Příspěvek od soucek »

Skutečně tam jsou 3 operáky SMD 4558. Napájecí napětí mají správné +-12V, nevím jak přesně zjistit, jestli jsou doopravdy vadné. Asi to vyřeším nejrychleji tak, že vytáhnu ten zvuk přímo z toho DAC. V šupleti mám zbylou stavebnici malého stereo NF předzesilovače. Nabastlím to tam, a vyřešeno. Nejde o nic, vždyť je to stějně hroznej KRÁM !
soucek

#25 Příspěvek od soucek »

Hotovo, vyřešeno. Předzesilovač jsem tam implantoval poblíž SCARTu, napájení 12 V jsem si půjčil ve zdroji a ještě upravil jeho zesílení, aby hlasitost měla přibližně původní úroveň. Dokonce zůstala zachována funkce regulace zvuku a MUTE na dálce. :aplause:
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “