Panasonic -pripojeni CD ,problem?

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
DanDee

Panasonic -pripojeni CD ,problem?

#1 Příspěvek od DanDee »

Nazdar.Koupil jsem si Panasonic CQ-RD243N ktery ma vstup pro CD menic. Ale jelikoz je CD menic dost drahej chtel jsem si k radiu pripojit CD Romku z pocitace.VSechno bezi jak ma , ale radio nepozna ze je CD romka pripojena :cry: .Chtek jsem se zeptat jestli by treba nestacilo poslat napeti na nejaky pin v tom konektoru pro ovladani CD menice?Nebo vite o necem jinem ,diky za odpovedi.
petyrekk

#2 Příspěvek od petyrekk »

Bohužel nestačilo,autorádio a cd měnič komunikují po sběrnici,a doku si rádio "neosahá" cd měnič,tak se nesepne audio vstup.Existují krabičky,které nasimulují cd měnič,ale jsou dost drahé(asi kolem 2 500,-kč).Pokud autorádio již není v záruce,volil bych přerušení cest audiosignálu z rádia do zesilovačea následné přepínání audio signálu přepínačem.Možná se to bude zdát někomu příliš Humpolácké,ale je to asi to nejlevnější řešení. 8O
Honza_dy

#3 Příspěvek od Honza_dy »

Přerušení cesty signálu se mi nezdá jako šťastný nápad. U starších rádií to šlo dobře, ale dneska bych se do toho moc nepouštěl. Podívej se na internetu, jestli panasonic nabízí jako příslušenství redukci na jack 3,5 jako line-in. Pokud ano a bude to cena v řádu stokorun, tak by to snad neměl být problém udělat i doma. Já na to náhodou přišel u svého Grundigu když jsme zkoušeli neznámý changer. Komunikace tam probíhá po jednom vodiči a pokud se tato sběrnice uzemní, rádio se přepne do režimu AUX. Někdy na tuto funkci upozorňuje výrobce v návodu k obsluze.
bart1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bart1 »

U sony jsem viděl že toto někdo řešil PICkem.
Ale už je to dávno a odkaz si nepamatuju.
Vyzkoušej taky www.autohifi.cz diskuzní fórum.
DanDee

#5 Příspěvek od DanDee »

Diky za odpovedi ,zkusim pohledat.Snad se neco najde.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“