HELP O POMOC S PIC JSEM UPLNE TUPEJ-TEPLOMER PRO BARACEK

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BLEJBRNK

HELP O POMOC S PIC JSEM UPLNE TUPEJ-TEPLOMER PRO BARACEK

#1 Příspěvek od BLEJBRNK »

PRED TYDNEM JSEM SE ZACAL ZAJIMAT O PIC,MAM SOFT,MAM POSTAVENEJ PROGRAMATOR,JEN NEMAM ZNALOSTI S PIC,UMIM FLASH,HTML,CAST PHP A KOUSEK VISUALU ALE TO JE MI NA PROGRAMOVANI PICU NA NIC.RESIM TENTO PROBLEM POTREBUJI NAPROGRAMOVAT PIC(JAKYKOLI) ABY NACETL DVE HODNOTY(Z TEPELNEHO CIDLA PT100) A VYHODNOTIL JE A PROVEDL NEJAKOU AKCI DLE ZADANYCH PODMINEK(V TOMTO PRIPADE SE JEDNA O SEPNUTI MOTORU A STAV 2 KONCAKU) A VYSLEDEK MERENI TEPLOT PRUBEZNE ZOBRAZOVAL NA 2 DISPLEJICH(4 SEGMENTOVKY).PODMINKY PRO VYHNOCENI JSOU TYTO: CIDLO 1 TEPLOTA 70 STUPNU CIDLO 2 TEPLOTA 30 STUPNU MOTOR V POZICI 1 SEPNUTY KONCAK 1--CIDLO 2 TEPLOTA 70 STUPNU CIDLO 2 TEPLOTA 60 STUPNU MOTOR V POZICI 2 SEPNUTY KONCAK 2.jEDNODUSE JDE O RIZENI MOTORU PRO KUL. VYNTIL NA VYPINANI A ZAPINANI PRIVODU TUV DO BOILERU A PRI POKLESU VSTUPNI VODY O ODPOJENI OBEHU.DIKY ZA POMOC, POMUZETE VOZICKARI CO SI BUDUJE BARACEK VLASTNIMA RUKAMA A KOLECKAMA
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vím, jak vypadá cihla, cement, míchačka, ale dům si netroufnu postavit. Toť vše, co mě po pracným přelouskání téhle CAPS-LOCK otázky napadlo....

Existuje hromada hotových automatů, co to zvládnou bez problémů i bez PICů.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
BLEJBRNK

#3 Příspěvek od BLEJBRNK »

Dekuji za nazor. je pravda ze existuji automaty co to dokazou a nemusim nic programovat, ale je to stejne jako stim barakem, proste se clovek rozhodne, taky jsem asi co ty o staveni ale zkusil jsem to, naucil jsem se to a krome stechy(coz se vozickari blbe dela) jsem si udelal vse sam za pomoci bratra-ten stavi tam kam ja nedosahnu.Proto chci aby to fungovalo na vyrobku co si udelam sam.Dnes jsem zakoupil 3 knihy o programovani PIC a hold se budu ucit, treba rok nez udelam co chci ale udelam to sam a nemusim si to kupovat, jeste jednou diky za nazor a radu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Problém je v tom, že tohle je pro začátek celkem "tučný sousto". Ne, že by to nešlo, ale budeš s tím mít celkem dost práce - pokud se nenajde někdo, kdo ti s tím pomůže. Já jsem bohužel spíš přes Atmely....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
BLEJBRNK

#5 Příspěvek od BLEJBRNK »

Mne je jedno jestli to bude atmel nebo PIC, naucit se jedno nebo druhe budu muset a PIC mi padl do oka jen proto ze jsem na nej nasel uz hotove zapojeni a .hex na rizeni krokacu.
Banda

#6 Příspěvek od Banda »

Napiš když tak na "bandab(zav)seznam.cz", uvidíme co dál.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“