Výroba DPS s pomocí tiskárny

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SMITH

#46 Příspěvek od SMITH »

Brzda píše:tak sem dneska zkousel tisknout predlohu na barevny lepici papir a lepidlo na nem obsazene se me uplne zpeklo a zhrudkovatelo, tim padem se to vsechno rozmazalo a predlohu sem mohl vyhodit. Nevite cim by to mohlo byt?

Mal si ten papier od firmy STEPA ?

S ním to funguje.
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
stepa
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od stepa »

SMITH píše:Mal si ten papier od firmy STEPA ?
S ním to funguje.

Ja zadne papiry nevedu, ne ze me budete kontaktovat :D
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od ZdenekHQ »

Neboj, my to Bursíkovi neřeknem, že tajně kácíš chráněný stromy a vyrábíš z nich superpapír.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Ondra_

#49 Příspěvek od Ondra_ »

Brzda píše:tak sem dneska zkousel tisknout predlohu na barevny lepici papir a lepidlo na nem obsazene se me uplne zpeklo a zhrudkovatelo, tim padem se to vsechno rozmazalo a predlohu sem mohl vyhodit. Nevite cim by to mohlo byt?

To je proto, ze papir byl "vyzehlen" v peci, ktera je v tiskarne. Nektere tiskarny topi min a nektere vic, z tech je ten nalepovaci papir pak nepouzitelny. Zkus tisknout na nalepky, nebo na jakykoli jiny hodne voskovany papir. Samotne lepidlo je v tomhle procesu k nicemu, jde pouze o podklad, ke kteremu nesmi toner po jeho zahrati prilnout. Ja jsem toto vyresil tak, ze jsem vyndal pec z tiskarny a tim tisknu pouze naneseny toner na papir (jde z papiru setrit) a po nazehleni se na DPS prenese 100% toneru.
SMITH

#50 Příspěvek od SMITH »

stepa píše:
SMITH píše:Mal si ten papier od firmy STEPA ?
S ním to funguje.

Ja zadne papiry nevedu, ne ze me budete kontaktovat :D

Ha ...to som ti teraz pekne zavaril :lol:
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Brzda

#51 Příspěvek od Brzda »

no uz sem to zkusil na starej dobrej reklamni letak :-) a drzi to tam v poho
Brzda

#52 Příspěvek od Brzda »

tak sem to zkusil prezehlit na dps, na jedne strane se mi to speklo a uprostred se to odlepovalo a na druhe strane to drzelo jako pribity :-), tak deme zkusit dalsi pokus.
Split

#53 Příspěvek od Split »

ja teraz riesim dilemu s obojstrannym plosakom..neviem ci mozem naraz obe strany nazehlit alebo najprv jednu a potom druhu
Vsetko co sa da pokazit sa raz pokazi.
hafca

#54 Příspěvek od hafca »

Chlapi a co zkusit tisknout na podkladový papír od samolepících tapet. Ten je relativně silnej a ta strana po tapetě bych řekl, že má přímo ideální vlastnosti pro naše účely. Zkouším podkladový papír po samolepících štítcích co máme v práci. Jde to z nich dost dobře a silně mi připomínají ten podklad od tapety. Někde mám nějaký zbytek tapety, ale nemohu ho najít abych to vyzkoušel.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p4ul

#55 Příspěvek od p4ul »

ja teraz riesim dilemu s obojstrannym plosakom..neviem ci mozem naraz obe strany nazehlit alebo najprv jednu a potom druhu

Můžeš, už jsem to takhle dělal. Vezmu předlohu z jedné strany zažehlím. Předloha se trochu přilepí. Otočím DPS a nažehlím další předlohu. Obě jsou přilepené a pak je stačí přežehlovat tlakem, aby se toner obtiskl.

hafca: tak ho najdi a vyzkoušej :) já nemůžu, protože nemám laserovou tiskárnu a copycentru by mě s tím vyhodili (už mi stačilo, že nejsou schopni tisknout na papír od samolepky).
hafca

#56 Příspěvek od hafca »

Je to sice za dlouho, ale přece. Potřeboval jsem udělat desku na kalibraci monitorů a tak jsm hledal a našel kus samolepicí tapety DcFix. Myslím, že je to zatím to nejlepší a nejlevnější co jsem zkoušel. Tiskárna HP LaserJet1100, densita nastavená na 4 pomocí prográmku LJConfig a tady je výsledek. Toner se perfektně natisknul na podkladový papír. Teď už zbývá vychytat líp teplotu žehličky a bude to perfektní. Ale i takhle je to použitelné. Při šířce tapety 45cm a ceně za za 1m cca 60,-Kč není co řešit.
Přílohy
tapeta.jpg
(91.68 KiB) Staženo 146 x
deska.jpg
(115.94 KiB) Staženo 199 x
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
efi55

#57 Příspěvek od efi55 »

Ja používam kriedový papier a ide to v pohode.
Zmije

#58 Příspěvek od Zmije »

Tuto desku jsme dělali s kamarádem, tisk laserová tiskárna Minolta PP1350W, tisknuto na křídový papír z časopisů, žehleno starou žehličkou na teplotě mezi vlnou a bavlnou, deska leštěna sitolem, při opakování pokusu smít acetonem, přeleštit sitolem.
Přílohy
deska.jpg
(273.74 KiB) Staženo 224 x
Naposledy upravil(a) Zmije dne 24 čer 2009, 17:49, celkem upraveno 1 x.
Andrea

#59 Příspěvek od Andrea »

Taky si trochu promasíruju ego :wink: Není to sice nažehlené, je to podomácku fotocestou. Tisknuté laserem na papír, zprůsvitněné voskem a přesvícené UV na desku s Positivem 20.
Přílohy
alteramax.jpg
(66.01 KiB) Staženo 346 x
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od michalnb »

Andrea píše:Taky si trochu promasíruju ego :wink: Není to sice nažehlené, je to podomácku fotocestou. Tisknuté laserem na papír, zprůsvitněné voskem a přesvícené UV na desku s Positivem 20.

To je krása. Vyzerá to ako made in Tesla czechoslovakia. Pekne pocínované a predpokladám pájkované teplovzduškou.
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
Odpovědět

Zpět na „Poradna“