C445 cykluje
Moderátor: Moderátoři
C445 cykluje
kondik píše:Skusal si odpojit napajanie pre obr. zosik? (trojvyvodovy konektor pri VN trafe). Elity v primari zdroja si menil?
Jano2: diody v sekundari zdroja ma urcite dobre, ked mu nabehne pri odpojem RKS na ziarovku.
Pardon,špatne som čital,--žarovka nejede--,omluvam sa...
xxxe píše:Zdarec,tak čím to na konec bylo?Mám tu teď tuhle stejnou telku se stejnou závadou.Telka po zapnutí a zatížení žárovkou místo BUčka jen poblikává.
Těch 130V už tam mám po výměně kondu hned za trafem 2x200V 47u standby svítí ale nejde nahodit,jen zavrní někde kolem VN a víc nic.Ještě někde kond?
Kontrolka po zapnutí zasvieti na zeleno trošku to zavrní a potom hned vypne do pohotovosti a na červeno?
xxxe píše:Ledka svítí červeně na klávesnici když ji chci zapnout tak ledka zhasne,zavrní asi VN trafo se mě zdá a svítí zase standby červeně.VN trafo se zahřeje když to opakuju několikrát po sobě.Nikde jsem nic vadnýho nenašel,tak VN trafo v háji?
Takže na zeleno ani na chviločku nepreblikne ? Môže byť aj VN trafo ale WEBJELEN ho vymenil a nič. Ja som mal podobnú závadu nedávno ale mne po zapnutí červená zhasla zelená na stotinku preblikla a zas vyplo do pohotovosti, tiež som skúšal vymeniť to trafo M12-28 no takisto nič
WEBJELEN měl vyměnit jen C113 ,C109 si myslím,protože předtím se mě to chovalo stejně jako jemu.
xxxe píše:Tak jsem vyměnil C113 ,C109 a teď jde jako zapnout žárovka už svítí na rks místo BUčka ale VN trafo vrní a hřeje se jako když je ve zkratu.Asi s tím švihnu z okna s rumpálem starým
Ale čo sa týka elytov to už radil jano2 na začiatku to si mal hneď pozrieť ako prvé..No škoda to vyhodiť sú to dobré telky, ťažko radiť ale napätia v zdroji a potom napájanie obrazového zosilnovača a vertikálu si meral? Potom sa bude snáď lepšie radiť.. A ten tda 8143 no neviem či to bude teda tvoj prípad po tom ako si postúpil a píšeš ale keby tak vývod 3 je napájanie 12V a kukni hned aj C142 a vývod 2 je výstup budenie a najlepšia kontrola je osciloskop