jak zkopírovat CD ?

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

jak zkopírovat CD ?

#1 Příspěvek od konosuke »

Tak jsem zas po delší době pálil kopii hudebního CD na CD-R a ejhle ! proces 3 x zkolaboval. Použitý sw program nero došel při načítání zdroje do pozice 74% a STOP. To jako že přetekla kapacita (hrací doba ) ? Zdrojový disk byl originál no a cílový CD-R 80 min. = 700 MB. Hrací dobu min:sec jsem nezjišťoval neboť nebyl po ruce běžný CD player s displayem. Může být originální CD delší 80 min ? Celá záležitost mě silně deprimuje a trpí profesionální hrdost ! CD se už podruhé nesežene, byla to akce honem-honem ! Koho to zajímá, šlo s sólový projekt John-Paul Jones: ZOOMA 1999. (ex.bass guitarist Led Zeppelin, že jo) Tak ako ?!
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
masar

#2 Příspěvek od masar »

Zkus některým ripovacím programem (např. Cdex) převést všechny tracky na wav a ty teprve potom vypaluj Nerem jako audio. :wink:
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Délku CD (součet hracích dob všech tracků) ti ukáže i starý CD player obsažený už ve Win95...

Kopíruješ s ukládáním obrazu disku na HDD nebo "on fly"? Převod do tracků snad umí i Nero Wave editor který bys měl mít v balíku Nero. Je možné že na originálu je škrábanec který oznámí vadnou paritu dat při kopírování. Ve volbách Nera je i možnost ignorovat chyby čtení (při hudebních souborech ji opraví algoritmus, pokud se neztratí moc dat.
Záleží taky na rychlosti čtení, některé softwary ripujou rychlostí 1x a třeba na 20 průchodů takže přečtou bezchybně (opraví) i hodně defektní CD, dokonce i prasklé a slepené izolepou...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

Neripuj to d WAV, ztratis tim dost casu. Na tohle pouzivam CloneCD(take se tomu softu rika ovecka), je jednoduchy(4 tlacitka). Zvladnout by to mel i Alcohol 120%, nebo jine podobne "sikovne" softy.
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

Ano, sw clone cd nebo ten alko120% by se mohl zkusit použít, oba produkty jsou volně dostupné (free-ware) na stahuj.cz nebo instaluj.cz. Podobný problém nastal nedávno s dvd-r, asi odřený disk, znečištěný povrch nebo co. Situaci zachránil shrink 3.2., kouzlil, bastlil, něco počítal a záplatoval cca 40 min. ale nakonec to vypálil. Je pozoruhodné, že stolní dvd přehrávač (combo Toshiba) to přečetl bez znatelných vad, otřesů a drop-outů jen zkopírnout to nešlo - běžným postupem na neru. No a používáte někdy čisticí CD / dvd na ošetření mechanik PC a přehrávačů ? Je tato investice jakkoliv smysluplná ? Děkuji za Vaše návrhy, nápady a cenné rady jak na to...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

NERO je na tohle pěkná SHITka, zásadně používám na kopírování Alcohol 120%, NERO jen na přímé vytváření nových CD a DVD.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jave

#7 Příspěvek od jave »

Pouzivam JetAudio a udelas v nem vse. Rip i vypaleni. Obejdes ochranu (nekonecna stopa apod). Vrele doporucuji
Přílohy
jetAudio.gif
(43.14 KiB) Staženo 104 x
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Jenys »

Musím se přidat k diskusi. Já mám dobrou zkušenost vypalovat přímo ve WMPlayeru, stáhnu CD do knihovny, aby šlo přehrávat bez CD a pak jen vyberu ty traky co chci a dám kopírovat a rovnou z toho to jde vypálit. Je to možná zdlouhavější (převedení a zkopírování) než v Neru, nebo Clonu CD, ale vždy to šlo :o

Ale mám dojem, pokud Nero není ostré, takže má omezený počet kopií, nebo se mýlím :?:
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Radix

#10 Příspěvek od Radix »

Pár vypalovacích programů jsem už vyzkoušel, ale zcela vede na vypalování CD (na DVD bych to už tak netvrdil) linuxový program K3b. Nikdy mně nezkazil jediné CD. Je i v české verzi.
http://k3b.plainblack.com/screenshots
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “