masar píše:Po průrazu přechodu e-b tranzistoru T3 dojde k řetězové reakci jako v Hirošimě.
S tým som rátal. Do série so zenerkou dám diódu. A iná cesta pre Hirošimu?
Moderátor: Moderátoři
masar píše:Po průrazu přechodu e-b tranzistoru T3 dojde k řetězové reakci jako v Hirošimě.
Ja myslím, že pri vypnutej nabíjačke a opačne pripojenom akumulátore sa nič nestane
Jenys píše:A co tohle? Jestli ti nejde jen o to, z nudy si něco vymyslet a ubastlit, tak tady je něco, co mám už asi osm let, funguje to spolehlivě a umí to vše co potřebuješ. Zkratu vzdorné, proti přepólování odolné, automaticky nastavitelné pro 6 a 12V, plynulá regulace proudu a samočinné odpojení. Cyklické dobíjení po vypnutí a poklesu napětí na 12,5V začne zase dobíjet a po dosažení 14,4V vypne a to se opakuje v kratších intervalech.
Ne, neberu ti bastl elán, jen, že vymýšlíš asi něco co už dávno je vymyšlené![]()
Devo70 píše:Jenys píše:A co tohle? Jestli ti nejde jen o to, z nudy si něco vymyslet a ubastlit, tak tady je něco, co mám už asi osm let, funguje to spolehlivě a umí to vše co potřebuješ. Zkratu vzdorné, proti přepólování odolné, automaticky nastavitelné pro 6 a 12V, plynulá regulace proudu a samočinné odpojení. Cyklické dobíjení po vypnutí a poklesu napětí na 12,5V začne zase dobíjet a po dosažení 14,4V vypne a to se opakuje v kratších intervalech.
Ne, neberu ti bastl elán, jen, že vymýšlíš asi něco co už dávno je vymyšlené![]()
Tú mám postavenú, ale nepáči sa mi jej štýl nabíjania.![]()
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=17474
Devo70 píše:Jenys píše:A co tohle? Jestli ti nejde jen o to, z nudy si něco vymyslet a ubastlit, tak tady je něco, co mám už asi osm let, funguje to spolehlivě a umí to vše co potřebuješ. Zkratu vzdorné, proti přepólování odolné, automaticky nastavitelné pro 6 a 12V, plynulá regulace proudu a samočinné odpojení. Cyklické dobíjení po vypnutí a poklesu napětí na 12,5V začne zase dobíjet a po dosažení 14,4V vypne a to se opakuje v kratších intervalech.
Tú mám postavenú, ale nepáči sa mi jej štýl nabíjania.![]()
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=17474
Když se podíváš pozorně a porovnáš ty dvě na první pohled identické schémata, tak najdeš odchylky.
Devo70 píše:Když se podíváš pozorně a porovnáš ty dvě na první pohled identické schémata, tak najdeš odchylky.
Odchýlky som našiel iba 2.
- R1 má inú hodnotu
- Inak umiestnená ZD3
Ale na funkciu to nemá žiaden vplyv. Fungujú obidve rovnako. O jej prednostiach som čítal, práve preto som si ju vybral a postavil.
Ale pri väčšom prúde nedokáže batériu nabiť, len kmitá a čas nabitia sa tak zbytočne predlžuje. Môj názor na ňu - je to nepodarok. Ak niekomu vyhovuje dobre, mne nie.
Devo70 píše:Když se podíváš pozorně a porovnáš ty dvě na první pohled identické schémata, tak najdeš odchylky.
Odchýlky som našiel iba 2.
- R1 má inú hodnotu
- Inak umiestnená ZD3
Ale na funkciu to nemá žiaden vplyv. Fungujú obidve rovnako. O jej prednostiach som čítal, práve preto som si ju vybral a postavil.
Ale pri väčšom prúde nedokáže batériu nabiť, len kmitá a čas nabitia sa tak zbytočne predlžuje. Môj názor na ňu - je to nepodarok. Ak niekomu vyhovuje dobre, mne nie.
Devo70 píše:Presne tak som musel nabíjať moju autobatériu. Prúd nastavený na 0,5A. Je na konci životnosti, má 12V/40Ah a 6 rokov. Keď ju 1 - 2× do mesiaca dobijem, štartuje.Ale s tou, ktorú som uviedol na začiatku vlákna ju nabijem oveľa lepšie.