MMDS antena - zavada

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Puma17

MMDS antena - zavada

#1 Příspěvek od Puma17 »

Mam MMDS antenu, ide mi signal a po case sa akoby rozladil a strati sa. K tej MMDS antene mam aj adapter ktory dava cca 24V DC. Bola by to chyba napajania ? Meral som aj odpor koaxu ktory je zapojeny v konvertore, multimeter mi na rozsahu do 200Mohm ukazal 1 cize mimo rozsah.
Naposledy upravil(a) Puma17 dne 16 dub 2008, 20:30, celkem upraveno 1 x.
jankop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jankop »

Záves... no na něco se to musí zavěsit :D
Není 24V příliš mnoho? Kdysi jsem držel originál napaječ na 15V.
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Kondik ma pravdu.
V MMDS konvertoru je navic stabilizator toho napeti. Tenhle problem muze byt zpusoben dvema vecmi - blbe funguje PLL , vetsinou vadny IO a oddelovaci tranzistor co snima signal z LO a jde na delicku. Vetsinou u anten typu vrtak, kulaty tistak.
Jednou jsem resil tento problem u MMDS konvertoru co byl v externi krabici, vypadaval oscilator - proste zmizel signal, neodladil se, jen vypadl signal na vsech kanalech. Zavadu zpusoboval tranzistor ve smesovaci.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Takovej mokrej strom, to je pro MMDS konečná :)

Jinak nepíšeš, co máš za typ, jestli máš něco originál nebo bastl.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
RadekB

#6 Příspěvek od RadekB »

jankop píše:Záves... no na něco se to musí zavěsit :D
Není 24V příliš mnoho? Kdysi jsem držel originál napaječ na 15V.

Vetsina tech konvertoru ma stabilizator na tusim 12V, adaptery k tomu byly ledasjake, min.bylo 18V naprazdno, spotreba byla kolem 400mA,ale to uz si moc nepamatuju, unas je to uz hezkych par let mimo provoz a konvertor tu mam jeden predelanej na mereni Wifi. Myslim, ze 24V muze byt.
Puma17

#7 Příspěvek od Puma17 »

Je to original, MMDS obdlznikove sito.
Puma17

#9 Příspěvek od Puma17 »

kondik píše:RadekB vie o čom píše.
Pre Jankop - to je jedno aké napätie tam pošle, je tam stabilik (v konvertori). Radek to popisal presne a pre Puma17 na oprave zavesu by som sa v tvojom pripade nechytal. (Neviem odkial si, ale si z okolia TO poradim ti kolegu ktory ti to opravi.
Ja som z okolia KE, ma zmysel opravovat ten zaves ? Nechapem ako sa to mohlo stat.
RadekB

#10 Příspěvek od RadekB »

Puma17 píše:
kondik píše:RadekB vie o čom píše.
Pre Jankop - to je jedno aké napätie tam pošle, je tam stabilik (v konvertori). Radek to popisal presne a pre Puma17 na oprave zavesu by som sa v tvojom pripade nechytal. (Neviem odkial si, ale si z okolia TO poradim ti kolegu ktory ti to opravi.
Ja som z okolia KE, ma zmysel opravovat ten zaves ? Nechapem ako sa to mohlo stat.

Oprava je otazkou cca 40minut, musis mit vybaveni pro mereni do 3GHz. U vas tam na to jeste neco jede ?
Ve tvem pripade spis sezen starsi, celkem hromadne to vsade konci. Treba po Brne je toho po strechach milion, ale na Slovensku se tusim vysilalo v trosku jinem pasmu.
Puma17

#11 Příspěvek od Puma17 »

Do 3Ghz nemam nic. Na Slovensku to este celkom ide. Skusim este jedneho chlapika. Podla coho mam pozerat na novy konvertor ?
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

Brno jelo 2.1-2.3Ghz, Slovensko tuším 2.5-2.7Ghz.

Samo se to snad nepos*re, nejspíš do toho teče voda, maximálně se v létě upeče stabilizátor - nebo se to kazí i jinak ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Puma17

#13 Příspěvek od Puma17 »

Cize najlepsie by to bolo vymontovat, rozobrat a prezriet ci nahodou nieje nejaky studeny spoj, ci tam nie je oxidacia apod. ?
RadekB

#14 Příspěvek od RadekB »

ZdenekHQ píše:Brno jelo 2.1-2.3Ghz, Slovensko tuším 2.5-2.7Ghz.

Samo se to snad nepos*re, nejspíš do toho teče voda, maximálně se v létě upeče stabilizátor - nebo se to kazí i jinak ?

Jo, ty rozsahy sedi, ted jsem to taky nasel :)
Ono se to moc nekazi, co me proslo rukama, tak vetsinou mechanicky poskozeny, ale to spis proto, ze mamlasi z KabelNetu to lepili izolackou na kdejakou tyc, pak tu upadlo a viselo to jen na kablu, ve vetru to platilo o stozar, neco povolilo, natekla voda a .........
Jinak klasika - prepeti pri bourkach (vstupni fet, smesovace nebo PLL, obcas vse). Stabilizator se vetsinou neupece, ono venku na strechach to celkem v pohode i v horkym lete ochlazuje vzduch a az na ten pripad vyse do nich ani nezatika, byly delane celkem poctive.
RadekB

#15 Příspěvek od RadekB »

Puma17 píše:Cize najlepsie by to bolo vymontovat, rozobrat a prezriet ci nahodou nieje nejaky studeny spoj, ci tam nie je oxidacia apod. ?

Tomu neverim, do tech konvertoru neteklo. Zkusit to muzes, ale mej na pameti ze je to mikrovlnne zarizeni s citlivymi soucastkami.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“