Grundig P55 245/90 a zvuk

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
p32

Grundig P55 245/90 a zvuk

#1 Příspěvek od p32 »

Nevíte někdo, kde by se dalo sehnat schéma ? Mám tam dodělat zvuk a ani nevím, jak to vypadá. Ještě jsem to neotevřel, protože to dovezli odpoledne. Je to CUC 2400. Rok výroby asi 97 minulého století. Pokud už někdo se zvukem u tohoto televizoru měl něco společného, tak vezmu za vděk každou radu.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Napřed zkus tlačítkem NORM přepnout TV normu. Jestli tím zvuk nenavolíš, koukni dovnitř. Pokud tam není modul OMF a ZMF číslo 29504-162.21, ani to tlačítkem NORM jít nemůže.
Pravděpodobně tam bude modul 29504-102.21 nebo -102.22, pak to chce kvaziparalelní konvertor (podle toho, jestli je to mono nebo stereo). Je to Grundig, tak použij oba vstupy konvertoru a připoj je symetricky na piny 15 a 16 dílu OMF. Hned vedle na pinu 17 máš napájení +12V.
Výstup 5,5MHz z konvertoru píchni před nebo za filtr SFE 5,5MHz u IO ZMF (u stereo máš ještě druhý výstup 5,74 MHz k druhému ZMF vstupu).

Schéma je ke stažení na těchto stránkách:
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... C2400.html
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... C2400.html
Musíš ale stáhnout soubor jak z první, tak i druhé stránky a pak to prvním z nich rozbalit.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Díky za odpověď. Dostanu se k tomu zítra až odpoledne po čtvrté (možná), tak potom poreferuji jak se zadařilo.
Marekkk

#4 Příspěvek od Marekkk »

Dobrý den,

mám tento televizor, avšak bez dálkového ovládání a vůbec je to na mě "už moc stará a složitá tv" a tak sháním k tomuto televizoru manuál. Nevíte kde jej sehnat? Potřebuji doladit kanály apod.

Děkuji za odpovědi na můj mail. (buko123@seznam.cz)

Marek
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Tak mi to tady nokonec leželo 2 měsíce než jsem se k tomu dostal. Televize po zapnutí ani ťuk, ale VN zašumělo :wink: Tak jsem to rozdělal, překontroloval napětí, přišel na 6-8 studeňáků a ehle, už to hraje. Zvuk šel nastavit přes tlačítko NORM. Přesně řečeno ani nevím jak mi to šlo. Jinak díky Hille za nápovědu :lol:
Teď ještě k tomu sehnat nějaké DO. Musí k tomu být nějaké speciální nebo může být klasika v univerzálu ?
Ptám se proto, že s těmi tlačítky na spodku TV neumím skoro nic a hodilo by se tam něco naladit a stáhnout jas, ovládat zvuk atd. Původní majitel ztratil zájem, tak mi to zůstane jako upomínkový dárek.
Carel

#7 Příspěvek od Carel »

Docela dobrý je levný universal Laudmann LM-365.Musí mít pod víčkem baterií certifikat (passed).Jdou tam nastavit jas,barva,kontrast,což u novějších universalů nejde.Vše mají v menu.
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Jo, to jsem potŕeboval vědět. Vím totiž, že staré Sony musely mít ještě svoje DO. Náhodou jsem před asi půl rokem koupil za 2-3 stovky ten Laudmann o kterém píšeš, ale typ LM-367 což by měl být asi novější typ. Tak najdu někde baterky, protože bez nich to kupodivu nechce šlapat a zkusím to.
Pak to bude dobrá doplňková náplň pracovní náplně. Má to i scart, tak to přežije i digilizaci :wink:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“