Závada osciloskopu philips PM3207

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
xxxe

Závada osciloskopu philips PM3207

#1 Příspěvek od xxxe »

Dobrý večer,mám problém s oscilem z aukra který nefunguje a proto píšu se žádostí o pomoc.Je to PM3207 a po prvním zapnutí jsem měl oba kanály (vodorovná lajna) pak jsem přepínal a jednu jsem vypnul ,naskočila najednou svisle lajna a nereagoval pak na nic,nešlo ani posouvat lajnu nahoru a do stran ,Po rozdělání jsem našel vadný stabilizátor ve zdroji na 18V + ve schématu M24 pozice (V571,V573,V572,R572.)Teď je na oba kanály jen tečka ale reaguje na posuv do stran i do boku,když zapojím sondu a prstem se jí dotknu tak se udělá lajna svisle,kde hledat závadu?Díky
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Časovka a x vychylování.
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

Dík ale nikdy jsem osciloskop neměl v ruce a na opravu vůbec, takže potřebuju nakopnout víc,ale ne do pr.... :D

Je to dost vyhuntovanej přístroj,oxidace trimrů,plasty se lámou jen se jich dotknu,bojím se na něj jen blbě podívat :lol: To jsem zase skočil na jojo na aukru.
masar

#4 Příspěvek od masar »

Snad by bylo dobré začít změřením napětí na C703, a tím zjistit, v jaké fázi časová základna stojí. Podle výsledku postupovat dále. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“