Bosch Mono-JETRONIC
Moderátor: Moderátoři
Jestli tam je tak by měla asi být za vstřikovací jednotkou.
Když jsou vysoké otáčky tak je tam špatný poměr vzduch,palivo. Určitě zkontroluj to gumové těsnění na vstřikovací jednotce. Občas dělám to že auto natočím a ucpu rukou sání vzduchu a poslouchám jestli to někde nepřisává. Auto musí chcípnout, pokud poběží dál tak má kde brát vzduch.
Bohužel se ale objevila po výměně sondy jiná závada a to taková,že pokud je auto studený,nebo ůplně teplý je vše OK,ale jak má teplotu mezi 30-60°C,tak to prvních 10 vteřin po nastartování má tendenci zdechnout a to i když přidám plyn,po těch 10sec je vše OK.Možná je to špatně nastavenej ten poťák,nemáte někdo postup jak ho správně na autě nastavit?
DjRix píše:Chlapi tak spotřeba šla ještě o třičtvrtě litru nahoru,já se z té popelnice už vážně
Zdar chlape .. sem tu malicko novy.. takze sem nesledoval poradne tve prispevky.. jen sem to tak rychle prolitnul...
To co pises s tou teplotou .. je to lambda regulaci... prvnich par sec si jednotka bere hodnoty predulozene z lambdy.. pokud ti to takhle zdecha tak ti tam de moc bohata smes = nevali ti lambdaregulace...
jestli si tam daval novou lambdu tak si poradne zkontroluj jestli si ji spravne zapojil na lambda ground a lb. signal... pokud jo tak je ta sonda asi mrtva ...
chce to projet jeste cidla teploty chladicky.. protoze ty maji take vliv na tvorbu smesy... ale pokud ti to s tou starou sondou jelo tak je to divny.. no...
zkoukni jeste ty cidla chladicky a pokud to nepujde tak napis a kdyztak bych ti napsal jakych hodnot se mas domerit...
-
Návštěvník
pokud si zmeril spravne cidlo chladicky ( ja tam mam trebas 3 ale jen jedno de na Ecu ) a je fakt ok a na vaze mas tu danou hodnotu napeti tak at chces nebo ne ... tak je ta lambda co tam tedkon mas mrtva..
Trochu jsem s tím ještě laboroval,vážně si myslím že je teď už jen problém v nastavení toho potenciometru,už posunutí o téměř nepostřehnutelný kousek má vliv,právě při malém ůhlu plynu totiž 1° změny plynu má až 17% vliv na složení směsi,zatímco nad půlkou plynu je to už pouze 2-5%,z toho asi vyplívá že to nastavit domo-robo skutečně nelze.
Nevíte někdo o nějakém ale skutečném profíkovi který pracuje na vstřikování BOSCH ? Samozřejmě zaplatím,ale problém je že ani v autorizovaných servisech buď nemají vybavení nebo znalosti a skušenosti,už jsem takhle v 3 servisech vyhodil celkem téměř 2 tisíce....
Já bych asi postupoval tak, že bych tu lambdasondu a teplotní čidlo dal nové (nové ne použité) které to tohoto auta patří. Pak bych s pomocí analizátoru zkusil nastavit ten potenciometr. Opravdu to na nastavení je velice citlivé. Když by se to podařilo nastavit, tak bych začal vracet původní věci( lambdu a čilo teploty chlad. kapaliny.
Jsem od tebe velice daleko, ale třeba ti to pomůže.
Rád bych ty věci dal nové,ale nová lambda stojí 4000,- a čidlo 500,- to je dohromady docela dost. Na analizátoru by to asi šlo nastavit,ale s odpojeným čidlem i lambdou,bohužel k němu nemám přístup,tak nevím.