U predchádzajuceho tematu mi ide o využitie transformátora na napájanie 12 Voltových spotrebičov.
Toto ďalšie téma som ale vytvoril z dôvodu, že už dlhú dobu uvažujem o tom ako by sa zišla mikrovlnka, ktorú je možné vziať cez leto s rodinkou autom na piknik, napájanú z akumulátora, aby ale mala čo najmenšiu hmotnosť.
Až teraz sa mi ale dostala do rúk mikrovlnka, ktorú si môžem dovoliť použiť na "experimenty".
Takže cesta najmenšieho odporu by asi bolo použitie 50 alebo 100 Hertzového výkonneho zdroja s transformátorom 12 V na 220 V ku samotnej mikrovlnke. Dajú sa kúpiť aj 1000 Watové zdroje, ktoré ale nie su najlacnejšie, tak prečo si niečo neubastliť sám.
Takto by som ale vliekol dva ťažké trafáky. Viac sa mi pozdáva myšlienka jedneho trafáka, ktorý premení 12 Voltov akumulátora, priamo na 2000 Voltov.