Masob píše:Pane jo, tady se to rozjelo. Neboj se, nějak to dáme dohromady, mě to už jede do 1MHz.
1. určitě nepřipojuj 11 na GND, protože je tam otevřený kolektor a tím pracuje do zkratu, takže jen na -10V
2. možná by bylo vhodné při oživování vypájet T1 a spojit to propojkou (ta pila na jeho vstupu se mi nějak nezdá, ale možná je to dobře, já tam neměřil)
3. pokud se chceš zabývat zákmity na sinu, tak si natvrdo připoj právě tu 11 k -10V, pokud jak píšeš se zákmity zvětší, klidně může být IO již nějaký pokažený (díky připojení ke GND)
K obrázkům:
IO 1 NE5532 pin 7: tam musí být rovná čára, jinak nemá cenu řešit dál
XR2206 pin 7: to samé, tyhle zákmity tam nesmí být
T1 G 200mV: jak jsem psal dříve, tranzistor nahraď propojkou a teď neřeš
Pin 1+2: tenhle obrázek nějak nevím k čemu má být, každopádně na pinu 1 XR musí být také rovná čára (+5V), jinak nemá smysl jít dál
Pin 3: no tady nevím, co by tam mělo být
Pin 8: no tohle je řádný bordel, to musí pryč, bohužel nepíšeš rozlišení, takže nevím jak moc velké to je, musí tady být zase rovná čára
Takže za prvé musíš mít vstup 9FSK připojen k zemi a vstup u R4 připojen k zemi, nesmí být ve vzduchu. Potom změř napětí na výstupu 1 IO1A, musí tam být rovná čára, pokud ne, zkus připojit k odporům 1M kondenzátor několik pikofaradů, mě pomohl 1pF, ale už nevím ke kterému, myslím, že to byl zrovna R4. To samé u IO1B, potencimetr P2 si dej do poloviny dráhy a měř napětí na všech bodech a zkus zase vhodnou kapacitou odstranit zákmity, je třeba určit jejich původce: z napájení, z výstupu XR, samovolné kmitání OZ - poznáš podle frekvence.
Může pomoci třeba i přidat k C2 keramiku 100nF.
No myslím, že máš co dělat, tak zase něco vyfoť a pochlub se s výsledky.
Tak já to jen na chvíli připojoval na GND, ale jinak jsem jako první zkoušel na -10V a to právě nepomáhá.
No s tím vypájením T1 není špatný nápad, to bych mohl zkusit bez něj, jak se to bude chovat s propojkou. Mě se ta pila také nezdála, proto jsem to sem poslal.
Zkusím natvrdo připojit na 11 těch -10V, já to jen připojil dotykem. Ten obvod není špatný, to by musely být oba, mám je dvakrát a oba se chovají stejně.
Na NE5532 pin 7, ano tam jsou zákmity, ale na XR... 7 tam je to čisté. Ty zákmity jsou jen na horní straně poťáku P 2, jinde už ne. Zkoušel jsem dát na pin 7 NE5532 asi 5uF a už pak kmity zmizely, ale jen z IO 1, zákmity na sinu byly stále. Pin 8 i 10 na XR ... odpojené, zákmity na sinu stále.
Pin 1+2 se vztahuje k IO 1 NE5532, ne k XR2206, tam je pin 1 čistý.
Pin 3 je také IO 1.
Co se týká pin 8 XR.... tak je to měřeno při 500mV a 1us.
IO 1A jsou obrázky 1+2, jsou spojené a tam je ten bordel, žádná rovná čára. S tím kondíkem pár pikofaradů zkusím.
FSK je na GND i odpor R4.
Keramiku 100nF jsem zkoušel na tu si to nehraje.
Něco ještě zkusím a uvidím a dám sem vědět.